Ugrás a tartalomra

Közeledik az idei Barátság Maraton utcai futófesztivál

minap.hu
Utoljára módosítva
2024. szeptember 16. hétfő 19:08
A 23. Miskolci Barátság Maraton Futófesztivál mezőnye október 20-án, vasárnap ismét az Egyetemvárosban találkozhat, hogy négy egyéni távon, egy félmaratoni váltóban, valamint gyermekfutamokon mérhesse össze felkészültségét. A kedvezményes előnevezésre október 6-ig van lehetőség.
Fotók: Hörömpöli Tamás

A nagy hagyományokkal rendelkező, 2001-ben a Miskolci Egyetemvárosban emlékfutással kezdődött, 2002-től pedig ugyanott már versenyként folytatott eseményt idén is támogatja az Aktív Magyarország Program. A verseny kiemelt támogatója Miskolc Megyei Jogú Város Önkormányzata - tudatták a szervezők. 

Az utóbbi években Algéria, Amerikai Egyesült Államok, Brazília, Csehország, Marokkó, Németország, Norvégia, Olaszország, Kazahsztán, Szlovákia versenyzői avatták nemzetközivé a versenyt. A Miskolc Egészséges Ifjúságáért Alapítvány és a Marathon Club Egyesület által közösen, a kiemelt technikai partner BIENNALE Nonprofit Kft. közreműködésével rendezendő esemény versenyközpontja az Egyetemi Körcsarnokban lesz, melynek szomszédságában állítják fel a rajt-cél kaput.

A különböző felkészültségű futók a maraton (42,195 km, Homonnai László-emlékszám), a félmaraton (21,095 km, Koleszár András-emlékszám), a kismaraton (10,5 km,  Koncz Ferenc-emlékszám), a minimaraton (5,27 km, dr. Márkus Gábor-emlékszám), félmaraton-váltó (4×5,27 km, Bukovinszki József-emlékszám), illetve 600 méteres és 1,8 km-es gyermekfutamok közül választhatnak. Valamennyi célba érkező egyedi befutóérmet kap ajándékba.

A verseny 5,25 km-es körpályájának térképe ITT érhető el. A kedvezményes előnevezés október 6-án, 24 óráig tart. A korlátozott számú helyszíni nevezésre, illetve az előnevezők számára a rajtszámok átvételére október 19-én, szombaton, 14-18 óra és október 20-án, vasárnap, 8-tól 11 óráig lesz lehetőség a versenyközpontban.További részletek a versenykiírásban találhatók. 

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!