Ugrás a tartalomra

Kunkli Tivadar a gyerekrugdosónak: „ne légy gyáva, ne bújj el!”

minap.hu
Utoljára módosítva
2024. július 18. csütörtök 18:45
A miskolci thai-boksz világbajnok bejelentkezett a gyereket felrúgó karatés fejéért.
Forrás: MTI Fotó: Beliczay László

A hatvanéves Kunkli Tivadarhoz is eljutott Agócs Tibor tettének híre: meccsre invitálta a karatemestert, hogy revansot vegyen a Jászberényi kalandparkban történtek miatt. Tegnap szaggatta szét az internetet a videó, amin egy megtermett férfi kisöpri egy kisgyerek lábát, de úgy, hogy az hatalmasat esett és a fején ért földet. Az RTL úgy tudja, a bántalmazás előzménye az volt, hogy a gyerek nem akart felmászni a kalandpark mászó részére.

A felkavaró videót a Szolnoki Városüzemeltetési Kft. tette közzé.

Kiderült egy karate klubnak, a jászberényi Yakuzák SE-nek az elnöke volt a bántalmazó. Az eset a Y Akadémia nyári napközis táborának egyik programján történt, ahol Agócs Tibor a csoport kísérőjeként vett részt. A dolog pikantériája, hogy Agócs Tibor számos városi kitüntetés mellett életmű díjat kapott négy éve Novák Katalin egykori köztársasági elnöktől.

A bántalmazó a közösségi médiában szólalt meg:

– Amit tettem minden szempontból elfogadhatatlan, szembe megy mindazzal amit az elmúlt 35 évben képviseltem, tanítottam és életemmel megjelenítettem. Ez nem hiba, hanem létrontás. Mindent megteszek, hogy az igazságszolgáltatás munkáját támogassam és csak remélni tudom, hogy nem okoztam lelki sérülést a kisfiúnak, akitől a helyszínen bocsánatot kértem és minden tettemmel igyekeztem jóvá tenni a jóvátehetetlent. Ezúton kérek bocsánatot a szülőktől is, melyet nem remélek

– közölte a szolnoki kalandparkban történtekkel kapcsolatban az Y Média közösségi oldalán Agócs Tibor. Hozzátette:

- A különféle szervezetekből és az egyesületből lemondok minden tisztségemről és pozíciókról, hiszen méltatlanná váltam azok betöltésére. 

A történtek miatt a szolnoki kalandpark feljelentést tett a rendőrségen, de a Magyar Karate Szakszövetség is további intézkedéseket helyezett kilátásba. Fegyelmi, valamint az etikai és gyermekvédelmi szabályzatának megfelelő eljárásokat megindítják az érintettel szemben, és az eljárás lefolytatásának végéig eltiltják mindennemű karateoktatási tevékenységtől.

„Az egész karate társadalom, illetve közmegbecsülésnek örvendő, köztiszteletben álló karate mesterei elhatárolódnak a vállalhatatlan, a karate szellemiségéhez, tanításához, erkölcsi mércéjéhez méltatlan gyermekbántalmazási esettől” – írták.

A közfelháborodás sem maradt el: mióta napvilágra került az eset, számos közéleti személy állást foglalt, és megszámlálhatatlan poszt született. Hajdú Péter műsorvezető például azt írta, „rohadjon meg az a moslék, aljas, szemétláda, aki ezt tette egy gyerekkel!”

Pottyondi Edina közéleti kommentátor vadkeletinek titulálta a látottakat, majd kiemelte, hogy „a faszi által működtetett egyesület 40 milliós állami támogatást kapott az edzőtermének építésére 2022-ben.”

A Miskolci születésű Kunkli Tivadar, a thai boksz korábbi profi világ- és Európa-bajnoka pedig amolyan borsodiasan kezelte a témát: kihívta egy meccsre a Nagykátán élő férfit.

Én is hírét vettem annak, hogy a szolnoki kalandparkban egy karatemester felrúgott egy kisgyereket. Ez nem sporthoz méltó viselkedés. 60 éves vagyok, soha nem hívtam ki még senkit. Bármilyen szabályrendszerben kihívlak, mondd az időpontot, hol és mikor! Ne légy gyáva, ne bújj el!” – mondja a közösségi oldalon közzétett felvételben Kunkli Tivadar.
 

További hírek

Olvasnivaló