Ugrás a tartalomra

Lakossági fórum az Avason: a téma az utcán hever

Király Csaba
Utoljára módosítva
2022. augusztus 26. péntek 11:43
Problémák a műfüves focipálya körül és kevés a parkolóhely. Ezek és mások adták a témákat ahhoz a szerda délután tartott lakossági fórumhoz, amelyet Szarka Dénes önkormányzati képviselő szervezett a Nyíri Dániel utcára.

A lakossági fórum egy klasszikus formátuma a demokráciának, amikor a döntéshozó találkozik az állampolgárral és ideális esetben véleményeket, álláspontokat cserélve, érveket ütköztetve közösen találnak megoldást az adott problémákra. Sajnos az utóbbi időben ez leginkább a kötelező tájékoztatás eszközévé alakult át, ami során a döntéshozó közöl egy kész tervet az állampolgárokkal, nekik pedig nincsen abba érdemi beleszólásuk.

Éppen ezért üdítőek azok a régi típusú utcafórumok, amikor a képviselő lemegy a közterületre egy előre meghirdetett időpontban és átbeszéli a fontos kérdéseket a lakossággal. Jó példa volt erre a szerda késő délutánra szervezett, – elsősorban, de nem kizárólag – a Nyíri Dániel utca lakóközösségét célzó találkozónak.

Fotók: Mocsári László

Szarka Dénes, a terület önkormányzat képviselője hirdette meg a lakossági fórumot. A városatya elmondta, hogy tervezi további alkalmak tartását is más kisközösségek számára, így várható utcafórum a Szentgyörgy út, az Áfonyás és a Középszer utca mentén.

Lokális témák adták az alapfelütést a szerdai beszélgetéshez: a Nyíri Dániel utcánál található műfüves futballpálya nem rendeltetésszerű használata és egy parkoló kialakításának lehetősége. Ezek a környék lakói által előzetesen felvetett témák, amelyek egyeztetést igényeltek. A képviselőhöz csatlakozott Durda Péter, a Városüzemeltetési és Műszaki Osztály vezetője, illetve Szabó Ferenc, a Miskolci Önkormányzati Rendészet képviseletében.

Mindezek mellett felmerült még járdajavítás, pad áthelyezése, parkolóhely-felfestés kérdése, a parkolási rend szabályozása és a kutyatartás is generált gondolatokat. A beszélgetések során több témában konszenzusra jutottak a felek, és ezek mentén haladnak tovább.

Szarka Dénes kifejtette, hogy szerinte egy önkormányzati képviselő számára az egyik legjobb módszer a problémák megismerésére az utcafórum.

„Fontos, hogy járjuk a körzetünket, lássuk a saját szemünkkel is a problémákat, de az elsődleges információk a választóktól érkeznek” – magyarázta a képviselő, hogy miért tartja jó módszernek az ilyen beszélgetéseket.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!