Ugrás a tartalomra

Lefújtak egy román bajnoki focimeccset magyarellenes skandálás miatt

minap.hu
Utoljára módosítva
2023. január 30. hétfő 13:04
Romániában korábban soha nem jutottak el meccsfélbeszakításig lelátói rasszizmus miatt.

Szó szerint példátlan eset történt a román elsőosztályú focibajnokságban vasárnap: a játékvezető nemcsak a hangosbeszélős figyelmeztetésig jutott el, hanem ténylegesen le is fújt egy meccset idő előtt egy népcsoport gyalázása miatt. Mindez Sepisiszentgyörgyön történt, a Sepsi OSK és az FCU 1948 Craiova bajnokiján - hívja fel az esetre a figyelmet a 444.hu.

Andrei Chivulete játékvezető először a 26. percben lépett közbe, az öltözőbe küldve a csapatokat a magyarellenes kórust hallva, majd hangosbeszélőn figyelmeztette a vendégdrukkereket.

Tíz perces szünetet követően újraindult a meccs, a craiovaiak viszont azonnal újrakezdjék a vendégszektorból, mire Chivulete bíró lefújta a találkozót. Itt tekinthető meg, hogyan:

A nyíltan magyar identitású Sepsi meccsein korábban sem volt ritka az ilyesmi, de ezúttal könnyen elképzelhető, hogy valójában inkább a saját román klubelnökük iránti utálat motiválta a rasszista kiabálásra az olténiai szurkolókat. Méghozzá azért, hogy ezzel komoly büntetést hozzanak a klubvezető fejére, és így bírják távozásra.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!