Ugrás a tartalomra

MCC: Mathias Corvinus Collegium Miskolcon

Muntyán Bernadett
Utoljára módosítva
2019. május 23. csütörtök 17:46
Több mint 100 gyerek vesz részt a miskolci Mathias Corvinus Collegium FIT programjában. A négy éve működő miskolci központ tehetséges fiataljai között idén végez először nyolcadikos osztály.

A Mathias Corvinus Collegium (MCC) a Tihanyi Alapítvány fenntartásában működő tehetséggondozó intézmény, amely Kárpát-medence-szerte nyújt az oktatást kiegészítő, magas színvonalú képzéseket az általános iskola felső tagozatától kezdve egészen az egyetemig.

„Tudatos fiatalságot próbálunk nevelni Miskolcon”

Már több mint 100 gyermek vesz részt a FIT tehetséggondozó programban Miskolcon – tudtuk meg Madzinné Ortó Ildikótól, a MCC FIT miskolci régióvezetőjétől. A FIT program keretében ötödiktől nyolcadik osztályig foglalkoznak az általános iskolás gyerekekkel. „Most végez az első nyolcadikos osztályunk” – mondta a régióvezető. Az oktatás kéthetente szombatonként 9 és 16 óra között folyik. – Ezek a gyerekek rendkívüli módon érdeklődnek a természettudományok, a robotika, a matematika, a pénzügy, a művészetek és a drón világa iránt – emelte ki.

„Ötödikes korom óta vagyok tagja a MCC FIT programjának. Ezeken a kurzusokon olyan dolgokat tanulunk, amik érdekelnek minket, viszont az iskolában nincs lehetőségünk megtanulni ezeket: például azt, hogyan vezessünk drónt, vagy hogyan élesszünk újra valakit.” – tudtuk meg Robb Horkay Júliától.

Az itt megszerzett tudást pedig kamatoztatják is. Havasi Marcell – aki a magyar válogatott csapat tagjaként áprilisban Vietnámban képviselte hazánkat a nemzetközi matematikaverseny – is a miskolci központ egyik diákja.

Csöbör Katalin országgyűlési képviselő, a miskolci központban tett munkalátogatása során azt nyilatkozta, minden olyan kezdeményezésnek örül, ami előbbre viszi a várost, és a megyét. – Ezek a tehetséges fiatalok olyan közösségre találtak, amelyben innovatív módszerekkel tanulna – fogalmazott.

A Mathias Corvinus Collegium a fiatal tehetségek oktatásával, nevelésével és felkarolásával a tehetséggondozás minőségi formáját valósítja meg: felelős értelmiséget kíván nevelni. Diákjaik kreatívak, ötleteik innovatívak, reagálásuk gyors és rugalmas. Az MCC tehetséggondozó munkájával a szűkebb és tágabb környezetükért tenni képes és akaró fiatalokat nevel, emellett egy, a szélesebb közönség számára is hozzáférhető tudásközpontot alakít ki.

Az ősszel induló ötödik osztályba június 15-éig lehet jelentkezni: ITT.

További hírek

Olvasnivaló