Ugrás a tartalomra

Megfelelő, de nem biztos, hogy elégséges - működik az új parkolási rend Lillafüreden

Tajthy Ákos
Utoljára módosítva
2023. május 05. péntek 17:39
A beton terelőket még tavasz elején helyezték ki azért, mert az utóbbi években egyre nehezebben lehetett közlekedni az út szélén szabálytalanul otthagyott autók miatt. A miskolci önkormányzat szerint a probléma végleges megoldása megoldása új parkolási rendszer kialakítása lenne, az ügyben tárgyalásokat kezdeményezett az érintett szervezetekkel.

Jól vizsgáztak a Lillafüreden és a pisztrángosnál az út szélén kihelyezett beton terelőelemek a május 1-jei hosszúhétvégén, forgalmat akadályozó autókkal már a rendőrök nem találkoztak – mondta el a minap.hu-nak Janasóczki Attila, a vármegyei rendőr-főkapitányság szóvivője.

Kiemelte, a rendőrök ennek ellenére továbbra sem hagyják felügyelet nélkül a szakaszt hétvégén és a nagyobb ünnepek alkalmával, ugyanis bár a helyzet javult, a terület parkolási problémái teljesen nem oldódtak meg, a megoldás további egyeztetéseket igényel. „Nem biztos, hogy a megoldás további elemek kihelyezése lesz, majd kiderül, miben állapodunk meg az érintett felekkel” – tette hozzá a szóvivő.

Ahogyan arról korábban beszámoltunk, a kérdéses elemeket még az elmúlt hetekben helyezték ki egy 150 méteres szakaszon a lillafüredi nagyparkoló szomszédságában azt követően, hogy a rendőrség, a közút és a miskolci önkormányzat egyeztetéseket kezdeményezett a területen ősszel állandósult parkolási problémák miatt. A gondot azok az autósok okozták, akik nem törődtek a tiltó táblákkal és később a kordonokkal sem, és beparkoltak az autóút mellé. Hasonló elemekkel látták el azt a szakaszt is, ahol a pisztrángos környékén korábban az út megsüllyedt, ezért évek óta le van zárva az egyik sáv és jelzőlámpa irányítja a forgalmat.

A lillafüredi parkolási anomáliákkal kapcsolatban a miskolci önkormányzat is megszólalt: mint mondták, a valódi megoldás új parkolási rendszer kialakítása lenne, amelyben a most Lillafüredre érkező autók nagy részét Lillafüreden kívül parkoltatnák le, amelyhez kapcsolódna kedvező és vonzó alternatív feljutási lehetőségek biztosítása.

- A megoldás érdekében több szervezet bevonásával tárgyalásokat kezdeményeztünk az Északerdő Zrt.-vel és a Magyar Közúttal a helyzet kezelésére. Ezek a tárgyalások jelenleg is folyamatban vannak – írták.

Fontosnak tartották megjegyezni,  hogy az önkormányzat és a rendészet nem tud büntetni a szabálytalan parkolás miatt Lillafüreden, csak a rendőrség intézkedhet a tiltás ellenére parkolókkal szemben. A fent említett szervek csak közterületeken és a fizetős parkolókban intézkedhetnek. 

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!