Ugrás a tartalomra

Megjelent a rendelet: tilos lesz szilveszterkor tűzijátékozni

minap.hu
Utoljára módosítva
2020. december 17. csütörtök 13:03
A szabályszegőket akár 150 ezer forintra is büntethetik.

A koronavírus-járvány elleni védekezés részeként a szilveszterkor is érvényes esti kijárási tilalom betartatása és a csoportosulások elkerülése érdekében a kormány megtiltja a szilveszterkor használatos pirotechnikai termékek árusítását és felhasználását - adta hírül szerdán a Kormányzati Tájékoztatási Központ.

Petárdát máskor sem lehet árusítani, de ezúttal az év végi időszakban amúgy engedélyezett tűzijátékot is tilos árulni és felhasználni - az erről szóló kormányrendelet csütörtöktől olvasható a Magyar Közlönyben. Eszerint: 

A polgári célú pirotechnikai tevékenységekről szóló rendelet előírásait 2021. január 2. napjáig azzal az eltéréssel kell alkalmazni, hogy pirotechnikai termékekre

- hatósági engedély nem adható ki, valamint a rendelet hatálybalépését megelőzően kiadott engedély nem használható fel,
- az 1. és 2. pirotechnikai osztályba tartozó tűzijáték termékek december 28-án 18 óra és a következő naptári év január 1-jén hat óra között tartó időszak tartama alatt sem használhatók fel, 
- a  3. pirotechnikai osztályba tartozó tűzijáték termék tekintetében meghatározott tevékenységek sem hatósági engedély nélkül, sem a  hatóság által kiadott engedély birtokában nem végezhetők.

Akár 150 ezer forinttal büntethető szabálysértést követ el az is, aki a szilveszterkor használatos pirotechnikai termékek forgalmazására, felhasználására, birtoklására vonatkozó előírásokat megszegi.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!