Ugrás a tartalomra

Megváltozott a közlekedési rend a Harsányi felüljárón

minap.hu
Utoljára módosítva
2024. szeptember 12. csütörtök 13:10
A Harsányi úthoz való csatlakozásánál a balra, a felüljáró irányába történő kanyarodás lehetőségét megszüntették.

Forgalombiztonsági okok miatt a műtárgy Harsány felőli végénél lévő csomópontban módosult az eredeti forgalmi rend. A közútkezelői tapasztalatok alapján a közlekedők egy része nem veszi figyelembe az újonnan kihelyezett közúti jelzőtáblákat és megszokásból közlekedik, ami balesetveszélyes szituációkhoz vezet - közölte a Magyar Közút Nonprofit Zrt.

A Miskolc felől Harsány irányába tartó csomóponti ág Harsányi úthoz való csatlakozásánál a balra, a felüljáró irányába történő kanyarodás lehetőségét megszüntették a szakemberek. A balra kanyarodás tilalmáról a csatlakozás előtt mintegy 30 méterrel elhelyezett „Balra bekanyarodni tilos”, valamint a csatlakozásban lévő „Elsőbbségadás kötelező” jelzőtábla alá felszerelt „Kötelező haladási irány egyenesen” jelzőtábla is tájékoztatja az arra közlekedőket. A jelzőtáblák által meghatározott szabályokkal megegyezően a burkolati jeleket is módosították, a balra kanyarodást lehetővé tevő szaggatott jeleket a záróvonal mellett megszüntették - írja a közlemény.

Így Miskolc felől a felüljáróra való felhajtáshoz át kell haladni a felüljáró alatt Budapest felé, és az indirekt csomóponti ág használatával lehet a felüljárón át a 304-es főút, az M30-as autópálya vagy a bevásárlóközpont irányába áthajtani. Ezt az alábbi térkép részlet is jelöli:

A Magyar Közút a balesetmentes közlekedés érdekében arra kéri az autósokat, hogy a felüljárónál ne megszokásból, hanem minden esetben a közúti jelzések szerint, a KRESZ szabályainak betartásával közlekedjenek.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!