Ugrás a tartalomra

Minap-Indító (2024.03.03.) - Időjárás, Levegőminőség, Orvosmeteorológia, Útinform, Horoszkóp

minap.hu
Utoljára módosítva
2024. március 03. vasárnap 07:34
A légkörben melegfronti hatások tapasztalhatók. Legtovább az Északi-középhegységben lehetnek borult, párás tájak, ahol szitálás is előfordulhat.
Városház téri fasor. Fotó: Osztie Tibor

Időjárás

A látási viszonyok mindenhol javulnak, és jobbára közepesen vagy gyengén felhős idő várható sok napsütéssel. Legtovább az Északi-középhegységben lehetnek borult, párás tájak, ahol szitálás, esetleg kisebb eső előfordulhat. Másutt is legfeljebb csak gyenge zápor alakulhat ki. A Dunántúlon nagy területen kísérhetik élénk, néhol erős lökések a déli, délkeleti szelet. A hőmérséklet délután jobbára 13 és 20 fok között várható, de a tartósan borult, ködös vidékeken ennél pár fokkal hűvösebb is lehet. Késő este 6, 12 fok valószínű - írja a Hungaromet Magyar Meteorológiai Szolgáltató Nonprofit Zrt. 

Orvosmeteorológia

A légkörben folyó több fokos melegedés miatt melegfronti hatások tapasztalhatók. Többek között fejfájás, teljesítőképesség-csökkenés, vérnyomásváltozás tapasztalható, de akár ingerlékenyebbekké is válhatnak - közli a Hungaromet Magyar Meteorológiai Szolgáltató Nonprofit Zrt. 

Levegőminőség

A szombati naphoz képest a levegőminőség jelentő javulást mutat vasárnap reggel Miskolcon. A város legnagyobb részén megfelelő, vagy jó a levegő minősége. Görömbölyön és a Sajó-hídnál elfogadható, az Avasalján és Selyemréten pedig szennyezett a levegőminőség – – olvasható a Pmmonitoring oldalán a Miskolc fülnél. 

Útinform

A miskolci Városgazda szombat reggeli információi szerint félpályás terelésre lehet számítani a következő utcákban:

Alföldi u. 4
Bencések útja 79
Bodrogi Zsigmond u. 9
Hajós Alfréd u. 16
Major u. 18
Medgyessy F. u. 4.,
Puskás T. u. 5
Soltész N. K. u. 36
Zsigmondi u. – Sajószigeti u. kereszteződés
Takta u. 17
Tapolcarét u. 10.

Horoszkóp

Kos

Lehet, hogy csak a jó szándék vezérel, mégis olyasmibe nyúlhatsz bele, ami másokat érzékenyen érinthet. Ha úgy érzed, hogy bármilyen kellemetlen is, beszélni kell a problémáról, akkor ne hátrálj meg, még ha átmenetileg nem is leszel népszerű emiatt.

Bika

Kicsit szétszórt vagy ma, mert a figyelmedet teljesen leköti egy belső gondolat. Ahelyett, hogy egész nap ezen morfondírozol, inkább szánj egy-két órát a csendes elmélkedésre, akár este is: kapcsold ki a telefont és a számítógépet, és egy csésze tea mellett gondold át, hogyan tovább.

Ikrek

Úgy érzed, ma minden összeesküdött ellened, semmi nem alakul a terveid szerint, pedig te mindent megteszel, hogy ne szeghesse semmi a kedvedet. A sokadik akadály után azonban nálad is elszakad a cérna, ám amikor már éppen feladnád, valaki a segítségedre siet majd.

Rák

Romantikus meglepetéssel folytatódik a hét, ami bearanyozhatja a napodat. Egy apró figyelmesség a párodtól megerősíti a köztetek lévő köteléket. Ne felejtsd el viszonozni a kedvességet, a párodnak éppen úgy szüksége van a pozitív megerősítésre, mint neked.

Oroszlán

Egy apróság miatt bosszankodsz, és lehet, hogy a felháborodásod jogos, de ha nem tudsz a dolgokon változtatni, akkor nem érdemes energiát vesztegetned rájuk. Koncentrálj inkább arra, amid van, és ne arra, amiből neked kevesebb jutott.

Szűz

Az anyagi helyzeted kicsit meginogni látszik, pedig az utóbbi időben sokat dolgoztál azért, hogy kicsit stabilizáld, egy váratlan kiadás most mégis romba dönti a terveidet. Ne keseredj el, mert amilyen váratlanul jöttek a rossz hírek, olyan váratlanul érkezik majd egy kedvező fordulat is.

Mérleg

Aggódsz a szerelmi életed alakulása miatt, pedig az egyetlen dolog, ami most a boldogságod útjába állhat, az a saját bizonytalanságod. Higgy a kapcsolatotokban, és szavazz bizalmat a másiknak, még ha úgy is érzed, hogy ezzel sokat kockáztatsz, hiszen egyedül így adhatsz esélyt ennek a kapcsolatnak.

Skorpió

Ne hagyd, hogy valaki más befolyásoljon ma, amikor egy fontos döntést készülsz meghozni. A következményekkel szemben egyedül kell majd állnod, ezért a döntés során is csak a saját érdekeidet tarthatod most szem előtt, még akkor is, ha ez nem tetszik valakinek.

Nyilas

A párod romantikára vágyik, te azonban nem bánnád, ha egy kis időt most egyedül tölthetnél. Próbáld megértetni vele, hogy nem a kapcsolatotokat kérdőjelezed meg, csak néha jól esik egy kicsit elvonulni, és rendszerezni a magad gondolatait. A nap végére a romantikára is jut majd idő és energia.

Bak

Minden energiádat elveszi egy régóta húzódó vita, ami úgy tűnik, soha nem ér véget, és a legváratlanabb helyzetekben vetődik fel újra. Ma is éppen egy kritikus helyzet közepén pattan ki újra. Ha nem akarsz többé találkozni vele, akkor halogatás és hárítás helyett most végre nézz szembe vele, és zárd le, egyszer és mindenkorra.

Vízöntő

Úgy érezheted, hogy a párodtól nem kapod meg ugyanazt a szeretetet és törődést, amit te belefektetsz a kapcsolatotokba. Gondold végig, lehet, hogy csak bizonytalan vagy, és érzékenyebben reagálsz a dolgokra, mint amennyire az indokolt lenne.

Halak

Minél többet gondolkodsz egy régebbi döntéseden, annál inkább úgy érzed, hogy nem neked való utat választottál, és amikor ma lehetőséged lesz a visszatáncolásra, nagy kísértést érzel. Gondold végig, mi éri meg jobban? Visszalépni, és másik utat választani, vagy végigjárni és tapasztalatot szerezni azon, amit egyszer választottál.

Forrás: Bien

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!