Ugrás a tartalomra

Minap - indító (2024.08.10.) - Időjárás, levegőminőség, útinform, horoszkóp

minap.hu
Utoljára módosítva
2024. augusztus 10. szombat 08:19
Itt az augusztusi hőhullám, élvezzük ki, mert gyorsan elszáll a nyár.
Fotó: Osztie Tibor

Időjárás

Szombaton napos, gyengén felhős idő várható. Csapadék nem valószínű. Az északnyugati szél helyenként feltámad napközben. Hajnalra 12-20 fokig csökken a hőmérséklet. Délután 29-35 fokot mérhetünk - írja az idokep.hu.

Orvosmeteorológia

Frontmentes időre készülhetünk szombaton. A szervezetet a nagy nappi hőingás terhelheti meg kissé, valamint a fokozódó kánikula. A napos időben 10 és 16 óra között erős, illetve nagyon erős lesz az UV-sugárzás, ezért a szabadban ajánlott gondoskodni bőrünk megfelelő védelméről. Immunrendszerünk erősítése érdekében fogyasszunk vitamindús zöldségeket, gyümölcsöket. Figyeljünk oda a megfelelő mennyiségű folyadék bevitelre.

Közlekedésmeteorológia

Szombaton napos, száraz idő várható. Időnként élénk északnyugati szél ronthat kissé a járművek menetstabilitásán. A napos időben érdemes vezetés közben napszemüveget viselni.

Levegőminőség

Az egész városban jó a levegő minősége szombatra virradóra a PM Monitoring Hálózat mérései szerint.

Útinform

A Miskolci Városgazda Nonprofit Kft. közlekedési információi:

Petőfi utcában, a Dayka Gábor u. - Petőfi u. kereszteződés után 100 m-rel, a Teleki Blanka u. vonalában levő gyalogos hídnál, augusztus 9-én, péntek reggel 7 órától javítási munkálatokat végez a MIVÍZ Kft. az úttest közepében található csapadékakna környezetében.

A javítás ideje alatt a gépjárművek csak a külső forgalmi sávot vehetik majd igénybe, 08.10-én, szombaton reggel 8 órakor kerül visszaadásra a gépjármű forgalom számára az adott útszakasz.

A város következő helyein félpályás terelésre lehet számítani:

Andor u. 54
Asztalos u. 15
Augusztus 20 u. - Selyemrét u. kereszteződés
Aradi u.-Zilahi u. kereszteződés
Balogh Á. u. 26.,
Bagoly u. 11.,
Balassi u. 12
Bartók Béla u. 39
Csabavezér u. 12.
Derkovits u. 11
Dráva u. 2
Enyedi u.-Tavasz u. kereszteződés
Erzsébet sétány 59-61
Forrásvölgy u. - Pilis S. u. kereszteződés
Forrásvölgy u. 42
Forrásvölgy u. – Börzsöny u. kereszteződés
Forgács Antal u. - Rába u. kereszteződésben
Futó u.-Kapitány u. ker.
Győri kapu 60. sz. mögött
Győri kapu 140
Hock J. u. 7
Hóvirág u.-Baráthegyalja u. sarok
Kondor Béla u. 2
Lehár F. u. 5
Majláth I. u. – Körmöci u. kereszteződés
Nagyszebeni u. 9
Nagy Lajos király u. 3
Negyvennyolcas u.31.
Pléh S. u. 17
Réz u.8
Róna u.
Soltész N. K. u.– Vörösmarty M. u. kereszteződésben
Szigligeti tér – Lévay u. kereszteződésben
Temesvári u. 27
Testvérvárosok útja 12
Örs u.4
Vasverő u. 56-58

Horoszkóp

Kos
Pezsdítsd fel egy kicsit az eseményeket, ha úgy érzed, nem vagy ma formában, mert a csillagok kedveznek a nagy kalandokhoz, csak meg kell találnod magadban a szenvedélyt. Próbálj ki valami újat vagy szokatlant, és az események maguktól beindulnak.

Bika
Talán nem vagy a szavak embere, néha mégis ezen a módon kell kifejezned az érzelmeidet. A gesztusok is szépek lehetnek, de lehet, hogy most arra van szükség, hogy egyszerűen és egyértelműen nyilatkozz a szándékaidról.

Ikrek
Igyekszel mindenkinek megfelelni, de ez nem egyszerű, amikor mást követel meg a munkahelyed, és mást a családod vagy a szerelmed. Vigyázz, hogy miközben mindenkinek a kedvére teszel, nehogy te legyél az, aki felőrlődik a terhek között.

Rák
Érzékeny és sebezhető pillanatodban vagy, ami nem is csoda, hiszen nem minden körülmény kedvez most, de azért ne vegyél magadra mindent, ami a környezetedben zajlik. Senki sem akar szándékosan megbántani, csak talán te vagy érzékenyebb a szokottnál.

Oroszlán
Nem fordíthatod el a fejed minden alkalommal, ha olyasmit látsz, amivel nem értesz egyet, és ma olyasmivel találkozhatsz, ami ellen muszáj felemelned a szavadat. Lehet, hogy néhány embernek ez nem lesz ínyére, te viszont emelt fővel távozol.

Szűz
Semmit sem adnak ingyen, és ez neked is eszedbe jut, amikor ma valaki egy látszólag önzetlen ajánlattal keres meg. Hacsak nem tényleg közeli szerettedről van szó, emlékezz rá, hogy ennek talán még meg kell majd fizetned az árát.

Mérleg
Alig ér véget egy izgalmas kaland, már jön is egy másik, és te talán egy kicsit fáradtnak érzed magad, a barátaid nem hagyják, hogy sok időt a pihenésre fordíts. Használd is ki az alkalmat, és gyűjts inkább élményeket velük.

Skorpió
Semmi kedved elvégezni egy kellemetlen feladatot, de minél tovább halogatod a dolgot, annál tovább lebeg majd a fejed fölött. Jobb időben túlesni rajta, hogy tovább ne árnyékolhassa be napodat, és maradjon még időd a pihenésre is.

Nyilas
Nem megy minden olyan simán, mint ahogyan azt szeretnéd, de ne feledd, ha az akadályokat le is kell küzdened, a nehezebb út csak még értékesebbé teszi a célt. Az akaratodat talán próbára teszi a mai nap, de van benned elég erő a folytatáshoz.

Bak
Örülsz, hogy véget ért a hét, mert az érzelmi hullámvölgyek alaposan kifárasztottak, és sokszor abban sem voltál biztos, merre kellene tartanod. A tegnapi pihenés után most tiszta lappal kezdhetsz.

Vízöntő
Ne aggódd túl a dolgokat, mert ha túl sokat görcsölsz, a legegyszerűbb feladatok is nehézzé válhatnak, és több akadályt görgetsz magad elé, pedig már egyébként is van mit leküzdened. Őrizd meg az önbizalmadat, az sokkal könnyebbé teszi a dolgokat.

Halak
Két lehetőség között őrlődsz, és bár az egyik minden szempontból vonzóbbnak tűnik, mégis úgy érzed, a másikat lenne helyes választanod. Ne feledd, hogy nem kell mindig kihívások elé állítanod magadat, néha egyszerűen élvezheted is a mindennapokat. (bien.hu)

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!