Ugrás a tartalomra

Minap-indító (2024.08.26.) - Időjárás, levegőminőség, útinform, horoszkóp

minap.hu
Utoljára módosítva
2024. augusztus 26. hétfő 07:50
A nyár utolsó hetében még tombol a hőség, egy kis szél ad némi felfrissülést.
Folytatódik a kánikula, szükség lesz ma is a hűtésre. Fotó: Osztie Tibor

Időjárás

Hétfőn egy hidegfront hatására sokfelé élénk, nyugaton, északnyugaton és néhol északkeleten erős lesz az északias szél. Ez a hidegfront csak kevés helyre hozhat futó záport, esetleg zivatart, továbbra is a napsütésé lesz a főszerep. Nyugaton és északnyugaton 28-31, máshol 32-37 fokot mutathatnak a hőmérők a legmelegebb órákban - írja hétfő reggel az idokep.hu.

Orvosmeteorológia

Hétfőn az ország nagy részén marad a kánikula, csak nyugaton mérséklődhet kissé a hőség, itt gyenge hidegfronti tünetek jelentkezhetnek, de a panaszok nem lesznek erősek. Sokkal inkább a hőség okozta terhelés lesz jellemző, így fejfájás, rosszullét, vérnyomás-ingadozás jelentkezhet, nő a napszúrás, a hőguta, a sztrók és az infarktus kialakulásának kockázata. A szelesebb tájakon élők körében fokozódik az ingerültség, nyugtalanság. 10 és 16 óra között országszerte erős lesz az UV-sugárzás, ezért a szabadban ajánlott gondoskodni bőrünk megfelelő védelméről.

Közlekedésmeteorológia

Hétfőn a legtöbb helyen továbbra is száraz időre, így száraz utakra számíthatnak a közlekedők, csak néhol a középső és dunántúli tájakon fordulhat elő egy-egy zápor, zivatar a délutáni órákban, így ezeken a tájakon átmenetileg előfordulhatnak vizes, csúszós útszakaszok. Sokfelé élénk, nyugaton és néhol északkeleten erős lesz az északias szél, emiatt többfelé romolhat a járművek menetstabilitása. A napos időben érdemes vezetés közben napszemüveget viselni. A kánikulában tompulhatnak reflexeink, figyelmetlenebbek lehetünk. Gyermekeinket, házi kedvenceinket egy percre se hagyjuk a tűző napon álló, zárt járműben.

Levegőminőség

Hétfőre virradóra az egész városban jó a levegő minősége a PM Monitoring Hálózat mérései - pmmonitoring.hu - szerint. 

Útinform

A Miskolci Városgazda információi alapján rekonstrukciós munkát végeznek a MIVÍZ Kft. az Uitz Béla - Szemere utca kereszteződésben augusztus 21-től előreláthatólag szeptember 1-ig, ami útfelbontással jár. Emiatt az autósoknak forgalomkorlátozásra és sávlezárásra kell számítania a következő helyszíneken: 

Alföldi u. - Csokonai Vitéz Mihály u. kereszteződés
Aradi u. - Zilahi u. kereszteződés
Balogh Ádám u. 26.
Bagoly u. 11.
Balassi Bálint u. 12.
Bartók Béla u. 39.
Barcsay Ábrahám u. 8.
Bükkszentlászló, Fő u. 7.
Csokonai Vitéz Mihály u.6.
Csokonai Vitéz Mihály u. 90.
Derkovits Gyula u. 13.
Enyedi u. - Tavasz u. kereszteződés
Erzsébet sétány 59-61.
Forrásvölgy u. - Pilis u. kereszteződés
Forrásvölgy u. 42.
Forrásvölgy u. – Börzsöny u. kereszteződés
Győri kapu 140.
Harkály u. 2.
Honvéd u. 16.
Hóvirág u. - Baráthegyalja u. sarok
József Attila u.53.
Kaffka Margit u. – Vízirózsa u. kereszteződés
Karinthy Frigyes u. 37.
Kassai u. 24.
Kassai u.32.
Károly u. 9.
Kázmér u. 12.
Kisfaludy Károly u. 44.
Kondor Béla u. 2.
Latorca u. 20.
Majláth István u. – Körmöci u. kereszteződés
Nagy Lajos király u. 3.
Nagyszebeni u. 15.
Negyvennyolcas u. 21.
Pléh Sándor u. 17.
Réz u. 8.
Sütő János u. 1.
Szeles u. 60.,
Szigligeti tér – Lévay József u. kereszteződésben
Temesvári u. 27.
Testvérvárosok útja 12.
Tóth Pál u. 10.
Zrínyi Ilona u. - Budai u. kereszteződés

Horoszkóp

Kos
Állítsd most finomra a szenzoraidat, ha a szerelmi életedről van szó, mert egy apró hangulat megértése, egy időben elhangzó jó szó most megerősítheti a kapcsolatotokat, ha pedig egyedülálló vagy, egy új szerelem kibontakozását is segítheti.

Bika
Melléd szegődik ma a szerencse, egy kisebb kellemetlenséget úszhatsz meg Fortuna kegyeiből, és bár talán nincs túl nagy dologról szó, mégis érdemes hálásnak lenned érte, hiszen ezek az apróságok teszik vidámabbá a mindennapokat.

Ikrek
Tartsd kordában az indulataidat, mert amikor valami feldühít, haragodban olyat is bánthatsz, akit pedig nem szeretnél. Vigyázz, hol és hogyan engeded el az érzelmeidet, noha kétségtelen, hogy nem fojthatod vissza az összes indulatodat.

Rák
Úgy érzed, elfogyott a lendületed, pedig még nagyon a dolgaid elején jársz, de máris kimerültnek érzed magad, és pontatlan is lehetsz. Most az segít, ha nem veszel erről tudomást, csak dolgozol tovább, amíg el nem kapod a ritmust.

Oroszlán
Egy baráti látogatás ígérete örömmel tölt el, és alig várod, hogy megossz néhány élményt egy rég nem látott ismerőssel. Ha előre eltervezel néhány dolgot, akkor biztos, hogy jól fogjátok majd érezni magatokat.

Szűz
Valaki egy ígéretet próbál kicsikarni belőled, de te óvatos vagy, mert nem szereted olyasmihez adni a szavadat, amiről nem tudod, hogy betarthatod-e. Jól is teszed ezt, mert a könnyelmű ígéretek sok fejfájást okozhatnak.

Mérleg
Talán csak most szembesülsz vele, milyen kihívásokat is vállaltál el, de ne hagyd, hogy a dolgok megrémisszenek, elég erő lesz benned a leküzdésükhöz. Ha kell, egy számodra fontos személy segít helyreállítani az önbizalmadat.

Skorpió
Szigorú ütemtervhez próbálod tartani magadat, de a családi ügyek közbeszólnak, és felborítják a terveidet. Légy türelemmel, talán néhány dolgot el kell halasztanod, de az élet már csak ilyen – ne haragudj senkire, hiszen erről senki nem tehet.

Nyilas
A kezdeti nehézségek után egyre jobban teljesítesz egy új szerepben, kezded megtalálni a saját hangodat, és az első sikerek is megérkeznek. Ez még több lendületet ad, így a következő lépcsőfokra talán már még könnyebb lesz felugranod.

Bak
Keményen dolgozol, hogy utolérd magadat, de közben ne felejts el az élet apró örömeire is időt szakítani. Ne feledd, hogy azok a dolgok, amelyek igazán fontosak, pénzben nem felbecsülhetőek, de az idődet biztosan megérik.

Vízöntő
Tele vagy izgalommal egy új kihívás miatt, legszívesebben azonnal munkához látnál, ám úgy tűnik, még egy kicsit várnod kell. Addig is kezdj el készülődni, hogy minél naprakészebb legyél, amikor valóban teljesítened kell.

Halak
Valaki a véleményedet kéri egy fontos ügyben, és lehet, hogy te többet tudsz, mint ő, de talán erről nem beszélhetsz neki. A kínos helyzetet csak az őszinteség mentheti meg, ködösítés helyett talán jobb, ha megmondod, hogy nem érzed helyén valónak ezt a beszélgetést. (bien.hu)

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!