Ugrás a tartalomra

Miskolc érted fejlődik: a Csengey-kert

minap.hu
Utoljára módosítva
2023. július 18. kedd 16:43
Június végén adták át a Csengey utcai új művészeti központot és a hozzá tartozó Csengey-kertet, ami a Miskolci Kulturális Központ legújabb helyszíne.

Miskolc érted fejlődik: Csengey-kert - Juhász Ákos képgalériája

Ahogyan arról korábban lapunk többször beszámolt, az egykoron a Szentpáli iskolának otthont adó épület az utóbbi években mintegy nyolcszázmillió forintból újult meg teljesen. Az épület első és második emeletén a szakgimnázium elméleti óráinak helyet adó tantermek, míg a harmadikon és a tetőtérben a Miskolci Kulturális Központ (MKK) irodái kapnak majd helyet. A földszinten egy melegítőkonyhát és étkezőt is kialakítottak, amit a Miskolci Közintézmény Működtető Központ fog üzemeltetni, akik mintegy háromszáz gyerek étkeztetését fogják itt biztosítani.

A Csengey-kertet idén tavasszal kezdték el kialakítani, június végén pedig már a II. Hangszínhely Fesztivál programjainak és Gasztroplaccnak is otthont adott. A nyár hátralévő részében még számos kulturális és gasztronómiai rendezvény otthona lesz a megújult kert, sőt a felsőoktatásban továbbtanulók miskolci pontváró buliját, a Pont Ott Partit is itt rendezik majd meg idén.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!