Ugrás a tartalomra

Miskolci sportolók is kijutottak a korosztályos Karate EB-re

minap.hu
Utoljára módosítva
2023. január 30. hétfő 11:20
Három justitiás versenyző képviseli majd a várost a ciprusi Korosztályos Európa-bajnokságon.
Fotó: magánarchívum. A képen balról jobbra: Bérczes Botond, Tóth Vanda, Elekes Máté

A miskolci Justitia Fuji-Yama SE három karatékája szerezte meg a kvalifikáció során az indulási jogot a február 3-5. között tartott Korosztályos Európa-bajnokságon Cipruson, amely a fiatalok számára az év főversenye.

Egyéniben két sportoló vívta ki a részvételt: Tóth Vanda az U21 női korosztályban formagyakorlatban lép majd tatamira Larnacan, míg Bérczes Botond a junior férfi katások között fog szerepelni. Elsőként október 1-én a Polish Openen, majd a november 12-i Hungarian Openen, végül november 19-én a Szlovénia Open kvalifikációs nemzetközi versenyen vettek részt. Ezeken a versenyeken sikeresen szerepeltek, így indulhatnak az Európa-bajnokságon.

Az októberi, budapesten tartott Felnőtt Világbajnokságra készülő két felnőtt csapat
kata tagjai között is szerepelnek miskolci karatékák. Tóth Vanda, valamint Szilágyi Gergő és Elekes Máté is készülnek a világeseményre, emellett a korosztályos csapat fiú kata versenyszámot is megcélozzák nemsokára Cipruson. Így a Simán Dániel (Shuhari), Elekes Máté (Justitia) és Bérczes Botond (Justitia) összeállítású kata csapat képviseli majd hazánkat a juniorok mezőnyében a jövő héten.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!