Ugrás a tartalomra

Németh Szilárd: óriási a tét az EP-választáson:

minap.hu
Utoljára módosítva
2019. május 19. vasárnap 08:54
Európát meg kell tartani európainak, Magyarországot pedig magyarnak. Az európai uniós választást előkészítő országjárás keretében Németh Szilárd, a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára is Miskolcon tartott előadást az uniós parlamenti választások kapcsán. Németh Szilárddal az esemény előtt beszélgettünk.

- A május 26-ai választásnak óriás tétje van. Mi, magyarok 2015 óta foglalkozunk ezzel a kérdéssel: ez pedig a bevándorlás, a migráció kérdése – nyilatkozta a Miskolci Naplónak Németh Szilárd, a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára. Ma Brüsszelben olyan vezető politikusok ülnek, olyan vezető pártszövetségek irányítják az Európai Unió életét, akik teljes egészében figyelmen kívül hagyják az európai emberek véleményét, meg sem kérdezik őket. Egyértelműen bevándorláspárti politikát folytatnak, ez pedig odavezethet, hogyha nem állítjuk meg őket május 26-án, hogyha nem eresztjük szélnek ezt a garnitúrát és nem választunk új képviselőket, akkor gyakorlatilag Európa feladja önazonosságát – hangsúlyozta a Fidesz alelnöke. Egész Európa képét megváltoztathatja az, ha nyakló nélkül beengednek ide mindenkit, akik az európai keresztény kultúrát, a keresztény örökséget és hitet teljes egészében ki fogja szorítani. Ez veszélyes azért is, mert nemcsak egy kulturális vagy egy etnikai kép változik meg a kontinensünkön, hanem veszélybe kerül a mostani gazdasági és a szociális jólét, amit az európai emberek teremtettek meg maguknak. Jelenleg a világgazdaságban munkáló erők is jelentős változásokon mennek keresztül, a hangsúlyok áttevődnek, gondoljunk többek között Kínára vagy az Egyesült Államokra. Ha megváltozik Európa erőegyensúlya, teljes egészében megszűnhet az európai versenyképesség is.

Veszély nélkül élni 

A mi biztonságunk szempontjából is óriási kihívás ez. Jól emlékszünk az elmúlt évek terrorcselekményeire Németországtól Franciaországon át egészen Belgiumig. Sorolhatjuk azokat a nyugat-európai országokat is, akik már beengedtek bevándorlókat. Az integrációt segítő politika teles egészében megkérdőjelezhető.  Ezekben az országokban sokszor olyan terrorcselekményeket hajtottak végre, amelyekben a nagy bevándorlási hullámmal bejövők összefogtak az ott élő, második, harmadik generációban felnövő emberekkel.

Európa mi is vagyunk

Magyarország azért tudott cselekedni, mert 2015 óta három nemzeti konzultáción és egy népszavazáson is dönthettek az emberek arról, hogy mit képviselnek ebben a kérdésben. Az emberek azt mondták, ők szeretnének dönteni arról, hogy kikkel akarnak együtt élni. Ezért tudtuk megvédeni a déli határainkat, ezért tudtuk ennek a műszaki és jogi hátterét is megteremteni, vagyis ma már a magyar honvédek és a magyar rendőrök együtt őrzik határainkat. 2015-ben, amikor négyszázezren gázoltak át az országon, meg kellett állítanunk a ránk ömlő migrációs hullámot – emlékeztett Németh Szilárd. Európát meg kell tartani európainak, Magyarországot pedig magyarnak.  Az olaszok is bebizonyították, hogy nemcsak a szárazföldön, hanem a tengeren is megállítható a migráció, ha akarjuk, ha ilyen politikát folytatunk.

Unokáink életéről is döntünk

Az a tapasztalatom, hogy az emberek érzik és tudják, hogy az elkövetkezendő ötven-százévet fogjuk így meghatározni és óriási a tét. Azért tartunk Miskolcon is fórumot, hogy minél inkább ráirányítsuk a figyelmet a valódi problémára. Arra kérjük az embereket, hogy ne hagyják magukat és éljenek azzal a jogukkal, amit az európaiságuk, a magyar demokrácia jelent nekik: vagyis saját maguk határozzák meg, hogy milyen jelent és milyen jövőt akarnak maguknak és Európának. 

További hírek

Olvasnivaló