Ugrás a tartalomra

A nincstelenség nem nemzetiségi kérdés

Bódogh Dávid
Utoljára módosítva
2021. december 18. szombat 09:11
A Roma Nemzetiségi Önkormányzat idén is gondol a nélkülözőkre: étel-, élelmiszer- és ruhagyűjtéssel segít a város több pontján az év utolsó napjaiban. 
Fotók: Miskolci Roma Nemzetiségi Önkormányzat Facebook-oldala (2020 januári felvételek)

Azonnal reagáltak a pandémiára, és buzgalmuk azóta sem hagyott alább, a Népkonyhával karöltve meleg ételeiket a hétköznapokon folyamatosan szállítják, így a szociális krízissel sújtott városrészeken az elmúlt két évben töretlenül jelen voltak. 

- Az önkormányzat tagjai önkéntesen vállalták az ezzel járó feladatokat, és azóta is napi hétszáz adagot hordunk a Vasgyárba, Lyukóvölgybe, Tatárdombra és Bábonyibércre – ismertette Lakatos Ernő, a Roma Nemzetiségi Önkormányzat elnöke. Hozzátette: miután a mélyszegénységben egyáltalán nem csupán romák érintettek, így kezdeményezésük sem csak a kisebbségiekre fókuszál - a hajléktalanokra ugyanúgy gondolnak, ezért a karácsonyi és újévi ételosztások során hozzájuk is eljuttatják csomagjaikat. Az elnök hangsúlyozta továbbá, jóval több súlyosan nélkülöző család van Miskolcon, mint amennyihez el tudnak jutni.

Mindezzel párhuzamosan a rászoruló gyermekek részére - a több mint egy évtizedes - Karácsonyi Gyertyaláng nevezetű karitatív akciójukra is sor kerül. A szervezők szándéka szerint a rendezvénysorozat célja, hogy a szegénységen túl egymás megismerésére hívják fel a figyelmet - ezzel is erősítve a társadalmi szolidaritást.

A tartós élelmiszereket, édességeket, ruha- és játékadományokat a Baross Gábor út 13-15. alatt (minden hétköznap 8:30 és 15:30 között) van lehetőség átnyújtani a nemzetiségi önkormányzat tagjai részére, akik szükség szerint házhoz is mennek, hogy aztán az összegyűjtött felajánlásokból december 23-án, 24-én, 30-án és 31-én, valamint január 8-án 10 órától az Újgyőri főtéren tartsanak étel- és csomagosztást. 

További hírek

Programok

Jelenleg nincsenek programok!