Ugrás a tartalomra

Rotyogott a gulyás az Avas-tetőn

Miskolc Tv/minap.hu
Utoljára módosítva
2019. május 25. szombat 18:19
Tizenötödik alkalommal rotyogott a bográcsokban gulyás az avasi főzőversenyen. Míg a szülők főztek, a gyerekek játszottak, a bográcsban készülő ebéd finom illata belengte a város hegyét.
Fotó: Juhász Ákos

– A verseny egy közösségépítő, összekovácsoló akció – fogalmazta meg Fodor Zoltán képviselő, a verseny célját. A főzőverseny évről évre népszerűbb, idén 80 jelentkező csapatot tudtak fogadni. A város minden részéről érkeznek ilyenkor – emelte ki a képviselő.

Glatz Katalin képviselő úgy fogalmazott: azt tapasztalja, egyre több ember jön el évről-évre. – Jobbnál-jobb ételek készülnek, amelyekből minden évben tanulunk valami újat – mondta, majd hozzátette: nagyon sokan már hónapok óta várják ezt a rendezvényt, hogy újra együtt főzhessenek.

A nevező csapatok között sokan voltak olyanok, akik már nem először és vélhetően nem is utoljára vettek részt a főzőversenyen. A hangulatra pedig idén sem volt panasz.

– Nagyon vártuk már ezt a jó időt, és most nagyon jól érezzük itt magunkat – nyilatkozta Orbán Béla a Miskolc Televíziónak.

Az alapanyagot az avasi önkormányzati képviselők biztosították. A bográcson és a fűszereken kívül a szervezők mindent biztosítottak a csapatok számára, ami szükséges volt a főzéshez: tűzifát, ivóvizet, húst, zöldséget.

A vasárnapi gyermeknap miatt a szervezők a gyerekekre is gondoltak: ugrálóvárral kedveskedtek a legkisebb korosztálynak.

 

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!