Ugrás a tartalomra

Sörözőkben nézhetjük majd a Bajnokok Ligáját? - Az RTL válaszolt a Media1-nek

minap.hu
Utoljára módosítva
2023. június 13. kedd 16:31
Bizonyos dolgok kiderültek az új közvetítési formáról.

Mint ismert, 2024 őszétől elsősorban az előfizetéses alapú RTL+ internetes platformon nézhetjük majd az UEFA Bajnokok Ligája labdarúgó-mérkőzéseket az M4 Sport helyett.

Az RTL Magyarország ugyanis elvitte az MTVA elől a 2024 őszi szezontól 3 évre a meccsek úgynevezett A-típusú lineáris tévés közvetítési jogait, valamint a B-típusú digitális közvetítési jogokat (a Sport TV pedig a lineáris B-típusú csomagra pályázott sikerrel).

Iparági becslések szerint az RTL-nek 9-11 millió eurójába kerül majd évente a közvetítés, ami a hagyományos tévés reklámbevételekből sehogy sem lenne kitermelhető kereskedelmi alapon. Az RTL azért is pályázta meg a jogokat, hogy így növelje az RTL+ nevű, tavaly novemberben indult előfizetéses alapú online streaming-szolgáltatás fizetős ügyfeleinek számát.

Vidus Gabriella, az M-RTL Zrt. vezérigazgatója először egy LinkedIn-bejegyzésben írt arról, hogy az RTL fókusza a digitális közvetítésen lesz. A meccsek többsége kizárólag online lesz látható, kivéve például a BL-döntőt és elődöntőket, illetve azokat a meccseket, amelyen esetleg magyarok is érintettek lesznek, mert ezek lineáris csatornán lesznek láthatók.

Mi lesz akkor a sörözőkkel, vendéglátó egységekkel? - vetette fel a kérdést a Media1. Kérdéseikre válaszolt is az RTL.

"Az RTL+ ÁSZF-ének értelmében csak fogyasztónak minősülő természetes személyekkel szerződünk az RTL+ használatára, és kizárólag magánjellegű használathoz járulunk hozzá. Bármiféle kereskedelmi, üzleti célú, vagy bármely olyan felhasználáshoz, amely jövedelemszerzés célját közvetlenül vagy közvetve szolgálja, illetve nyilvános felhasználáshoz az előzetes, írásbeli hozzájárulásunk szükséges. Az engedély megadásáról, megtagadásáról, visszavonásáról és az engedély további feltételeiről egyedileg, saját hatáskörben döntünk. Jelenleg nem lehet az RTL+-on közvetített Európa Liga mérkőzéseket nyilvánosan bemutatni. A 2024/25-ös szezontól kezdődően az RTL+-on látható mérkőzések vonatkozásában a szezont megelőzően adunk bővebb tájékoztatást a nyilvános helyen történő vetítésről" - írták.

(A külső kép illusztráció)

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!