Ugrás a tartalomra

Szélesedik a DVTK Jegesmedvék bázisa

minap.hu
Utoljára módosítva
2019. február 26. kedd 11:40
A DVTK Jegesmedvék és a Kazincbarcikai Ördögök közötti kapcsolat új szintre lépett, és a felek együttműködési megállapodásban rögzítették, hogy a jövőben még szorosabbra fűzik a szakmai kapcsolatot. A szerdai sajtótájékoztatón Egri István és Szatmári Gergő ismertette a részleteket.

barcika_sajtotajekoztato_friss_1120.png

Forrás: dvtk.eu

– Nagy megtiszteltetés érte a klubunkat, hiszen az évek óta fennálló szakmai kapcsolatot végre egy együttműködési keretmegállapodás formájába tudtuk ölteni – kezdte Szatmári Gergő, a Kazincbarcikai Ördögök alelnöke. Mint mondta, a Kazincbarcikai Ördögök egy harminc éves múlttal rendelekző klub, aki a feltámadás idejét éli meg, és remélhetőleg az együttműködésünknek is köszönhetően ezen az úton fog tovább haladni. Köztudott, hogy jelenleg egy ingatlanberuházás előtt állunk, ami rengeteg lehetőséget tartogat számunkra, mert a gyerekeink és a vonzáskörzetünkben lévő gyerekek egyre többet tudnak majd jégen lenni – írja a dvtk.eu. Ehhez a DVTK Jegesmedvékkel való együttműködés elengedhetetlen. – A szakmai és minden egyéb támogatás, amit magasabb szintről kapunk a mi munkánkat nagyban fogja segíteni. Minden gyerek hatalmas lehetőség előtt áll, hiszen, ha ki tudunk nevelni tehetséges generációkat, azok tagjai előtt nyitva lesz az ajtó, hogy a DVTK Jegesmedvékben folytassák a jégkorongot – húzta alá. 

– Ez a megállapodás több szempontból is fontos – ezt már Egri István, a DVTK Jegesmedvék elnöke mondta. – Egyrészről a magyar jégkorong számára elengedhetetlen, hogy minél több klub kapcsolódjon be a komoly szakmai munkába, másrészt a DVTK Jegesmedvék számára is fontos, hiszen a felnőtt csapatunk és az utánpótlás csapataink is nemzetközi szinten szerepelnek és ahhoz, hogy ezt a magas színvonalat fenntartsuk, és tovább emeljük, sok tehetség kell – hangoztatta. Mint mondta, a piramis úgy épül fel, hogy minél magasabb szintet érsz el, annál szélesebbnek kell lennie az alapnak.

jegesmedvek.jpeg

A megállapodás összhangban van a Magyar Jégkorong Szövetség szakmai programjával – folytatta Egri István. – Köztudott, hogy megalakultak a szakmai erőterek, a szakmai centrumok, aminek a keleti központja mi vagyunk. Továbbá, összhangban van a DVTK regionális fejlesztési programjával is, ami a futballal indult, majd csatlakozott a kosárlabda és a jégkorong is. Heves, Nográd és Borsod-Abaúj-Zemplén megyében szeretnénk biztosítani, hogy a jégkorong fejlődése töretlen legyen, és minél több tehetséget ki tudjunk emelni – fogamlazott. Mint mondta, nagyon örül, hogy Kazincbarcika csatlakozott hozzájuk, és annak is, hogy egy szép és új jégcsarnok fog épülni, ami azt jelenit, hogy ugyanolyan jégidővel tudnak majd foglalkozni a gyerekekkel, mint itt Miskolcon. – Mi mindent meg fogunk tenni annak érdekében, hogy ezek a gyerekek a lehető legjobb szakmai képzést kapják. Továbbá fontos megemlíteni, hogy éppen a napokban egyeztünk meg a tankerülettel és az egyik miskolci gimnáziummal, hogy elindítunk egy korcsolyás osztályt – emelte ki. Végezetül hozzátette: nagyon bízik benne, hogy ezzel a programmal hosszú időn keresztül be tudják vonni a tehetséges fiatalokat és a harmónia meg fog valósulni a tanulás és a magas szintű sport között.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!