Ugrás a tartalomra

Színes programokkal zárta a szabadtéri szezont a Csengey-kert 

Miskolc Tv / Cziffra Andrea
Utoljára módosítva
2024. október 17. csütörtök 15:07
A zene, a tánc és a képzőművészet találkozott csütörtökön az MKK szabadtéri rendezvényhelyszínén. 

A Miskolci Kulturális Központ és a Miskolci Bartók Béla Zene- és Táncművészeti Szakgimnázium közös eseményén a tanulók a Csengey-kert kerítésére készítettek alkotásokat, majd táncbemutatót tartottak. A csütörtöki rendezvény egy programsorozat részeként, a Nemzeti Kulturális Alap támogatásával jött létre. A pályázat céljaként több művészeti ág találkozott egy-egy rendezvényen.

- A sorozat első elemeként a Truváj és trécs című, improvizációs színházi estünket hoztuk ki szabadtérre rendhagyó módon. A Férfi és nő 4X című előadást láthatta a közönség, majd az előadás után a rendezővel és a művészekkel beszélgetett Bájer Máté újságíró. A Miskolci Nemzeti Színház több művészét is vendégül láttuk, a közönség pedig megkóstolhatta kedvenc ételeiket – idézte fel Majorné Bencze Tünde, a Miskolci Kulturális Központ ügyvezetője. A program második eleme az irodalomhoz kapcsolódott: Grecsó Krisztián író volt a Művészetek Háza vendége, önálló stand up estjét hozta el Miskolcra. 

Osztie Tibor képgalériája

A sorozat zárórendezvényén a zene, a tánc és a képzőművészet találkozott a Csengey-kertben. A Miskolci Bartók Béla Zene- és Táncművészeti Szakgimnázium diákjai festettek a kert belső oszlopkerítésére, illetve zenei- és táncelőadásokkal is készültek, az érdeklődőknek pedig táncházat tartottak. 
- A Miskolci Kulturális Központnak kiemelt feladata az, hogy a helyi diákokkal és oktatási intézményekkel együtt dolgozzon. Tartottunk már kórus- és szavalóversenyt, jeles napok alkalmával vetélkedőket, illetve a Hang-Szín-Hely fesztivál alkalmával több művészeti iskolával is együtt dolgozunk. A tavalyi tanévet itt szintén egy iskolával való együttműködésben zártuk, hiszen a Hámori Waldorf Iskola diákjai tették szebbé a Csengey-kertet, az új tanév kezdetén pedig a Bartók iskola diákjai vesznek részt a kert szépítésében. Az iskolák, a tanárok és a diákok is nagyon szeretik ezeket a programokat és mi is nagy szeretettel szervezzük ezeket – hangsúlyozta Majorné Bencze Tünde. 
 

 

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!