Ugrás a tartalomra

Színes, szélesvásznú, tökéletes kapcsolat

Gallai Judit
Utoljára módosítva
2023. október 29. vasárnap 13:11
Kapcsolj be egy romantikus filmet. Mi az igazság? Az, hogy a valóság a film vége után kezdődik. A mindennapok, melyek, ha nem figyelsz, bedarálnak. Az, hogyha nem fektetsz minden nap energiát a kapcsolatodba, akkor elszürkül. Egyszerűen ellaposodik. Elvál(hat)nak útjaitok, hiszen annyira nő a távolság, hogy szinte lehetetlen visszatalálni. Bánnád? Akkor tegyél bele mától a tőled telhető legtöbbet. Igen, tudom, ez fárasztó. Különösen egy hosszú, dolgos nap után.

Bánt valami? Aggaszt? Nem komfortos? Miért nem mondod ki, és oldjátok meg. Ha magadban tartod, akkor a feszültség nőni fog. Akkorára dagad, hogy már nem bírod hordozni, és általa falakat építesz magad köré, melyeken se ki, se be nem lesz átjárás. Egy darabig elhiheted és a külvilággal is elhitetheted, hogy tökéletes kapcsolatban élsz, de vajon van-e olyan? Ha nem állsz ki az érzéseidért, nem harcolsz a félelmeid ellen, ha nem beszélsz, nem állsz bele a konfliktusokba, akkor csak a szőnyeg alá söpröd a dolgokat, és nem tartod annyira a párod, hogy megoszd vele. A szerelmed a legjobb barátod. Azért a társad. Ha nincs alapvető őszinteség közöttetek, akkor nincs érett érzelmi kapcsolat sem. Ha nem tudod, esetleg nem mered vele megosztani a gondolataid, akkor miért vagy mellette? A rutin halálos. A csönd fegyver.

Szereted? Mondd ki. Hiányzik? Hívd fel, vagy írj neki, hiszen annyi fórum van már ma, ami alkalmas erre. Dolgozol, de egy pillanatra eszedbe jutott? Hozd a tudomására, hiszen lehet, holnap már késő. Bánt valami? Oszd meg vele. Amikor szeretünk, sosem vagyunk fáradtak arra, hogy a társunkat meghallgassuk. Lehet, épp annyira van szükséged, hogy hangosan kimond az érzéseid. Vagy arra, hogy megérintsd. Ne hagyd, hogy az intimitás eltűnjön a mindennapok szürkeségében. Bánt valami? Egy vita nem a világ vége, hiszen felfrissíti a kapcsolatot, mint ahogyan a szél is elröpíti a megszorult ködöt. Kiszellőzteti a kapcsolatot, mely újra megtelik energiával. Természetesen tisztelettel kezelve a konfliktushelyzetet. Ne hagyd, hogy a régi beidegződések utadba álljanak.

Amikor feltárod a lapjaid, tisztázod a félreértéseket és a hallgatással felgyülemlett feszültséget. Nem fojt tovább, hanem felszabadít. Megszűnik minden tünet: hátfájás, szédülés, náthás tünetek, álmatlanság. A vita konstruktív, hiszen megoldást kerestek. Ne félj tőle. Hallgasd meg és reagálj. Ahol szeretet és kötődés van, ott a vitát a türelem, a figyelem, a harmónia iránti vágy hajtja. Amikor szeretsz, beszélgetsz. Sírsz, kérdezel, magyarázol, kérdőre vonsz, választ vársz, félsz. Ez mind természetes. Utána feloldódsz, megnyugszol, megöleled, és az egyensúly visszaáll. Megtanulod, hogy bár eltér a véleményetek, a szeretet és a kötődés fölötte áll. A konfliktusok kezelésén és a szeretet kimutatásán áll vagy bukik a kapcsolat. Kettőn múlik. Mindig.

Ha arra vágysz, hogy a kapcsolatod csodálatos és kiegyensúlyozott legyen, akkor minden nap tegyél azért, és ápold úgy, mintha a világ legcsodálatosabb és legkiegyensúlyozottabb kapcsolata lenne; akkor válik azzá. Ebbe pedig bőven beleférnek a súrlódások.
 

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!