Ugrás a tartalomra

Szomorúság: Elmarad a 27. Bükki Kerékpáros Teljesítménytúra

Tajthy Ákos 
Utoljára módosítva
2024. szeptember 16. hétfő 21:43
A túra több mit két évtizede fix program volt a régió bringásainak, az, hogy idén pontosan miért marad el, a szervezők közleményéből nem derült ki. 
Fotó: Juhász Ákos

Eredetileg szeptember 29-ére volt meghirdetve, 16-án, hétfőn délután azonban szűkszavú közleményeben hirdette ki a szervező Zöld Kapcsolat Egyesület, hogy elmarad a huszonhetedik Bükki Kerékpáros Teljesítménytúra.  Amint fogalmaznak, a döntést előre nem látott nehézségek miatt hozták meg (azt már szerkesztőségünk jegyzi meg: miután a cikk szerzője a program rendszeres résztvevője, így óvatosságból elküldte a napokban felvett interjú alapján készült beharangozó cikket korábban a szervezőknek, így szerencsére az már nem jelent meg).

Egyébként Bükki Kerékpáros Teljesítménytúra több mint két évtizedes múlttal rendelkezik. A programot eleinte a Vörösmarty Művelődési Ház Természetjáró szakosztálya szervezte meg, de több mint tíz éve már, hogy a Zöld Kapcsolat Egyesület átvette ezt a feladatot. Hagyományosan évente egyszer, ősszel rendezik meg, 2020-as koronavírus-világjárvány utáni néhány évben viszont tavasszal is rendeztek egyet, mivel az emberek ki voltak éhezve egyrészt a mozgásra, másrészt a közösségi élményekre. Idén a tavaszi már elmaradt, de ősziből ez lett volna a huszonötödik, azonban ez így most elmarad.

A szervezők azt írták, a befizetett nevezési díjakat visszautalják, és reményüket fejezték ki, hogy a helyzet átmeneti, így jövőre ismét megrendezhetik a népszerű programot.
 

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!