Ugrás a tartalomra

Támogatás kérhető kisállatok ivartalanítására

minap.hu
Utoljára módosítva
2024. szeptember 11. szerda 12:48
Az Orpheus Állatvédő Egyesület az év második felében 300 állat ivartalanítását támogatja. Ennek köszönhetően több ezer potenciálisan túlszaporított állattal lesz kevesebb.
A túlszaporulat eredménye / Fotó: Orpheus Állatvédő Egyesület

Magyarországon sokkal több állatot szaporítanak, mint amennyi felelős gazda van, ez is oka, hogy a kóborrá váló állatok száma nem csökken. A felelőtlen állapotoknak, a gazdátlan kutya, cica egyedszámának csökkentésére ivartalanítással van esély - írta közleményében az Orpheus Állatvédő Egyesület. 

Seres Zoltán, az egyesület vezetője kiemelte: "évek óta szélmalomharcot vívnak az állatvédők a felelős állattartásért, sajnos legfőképpen falvakban, illetve városok külső területein szabadon szaporodhatnak az állatok. Az állatmenhelyek, a gyepmesteri telepek felelőtlen emberek miatt nehezen működnek. 2022 év elejétől az állatok szaporítása egyébként is büntethető cselekmény, így mindenkit a kóborrá váló állatok számának csökkentése érdekében az állatok ivartalanítására buzdítunk."

Kik kérhetik a támogatást?

Alacsony jövedelemmel rendelkezők, nyugdíjasok, állataikat udvaron tartók kérhetik az ivartalanítási költségek támogatását. Jelentkezni szeptember 12-től (a támogatási keret kimerüléséig) a +36209298181 telefonszámon (munkanapokon 9-11 óra között) név, pontos cím, email megadásával lehet. Az állatvédelmi támogatásról bővebben a Zug.hu Állatbarát Web Kuckó oldalon található részletes információ.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!