Ugrás a tartalomra

Tovább repítheti Miskolc fejlődését a Lufthansa Technik

minap.hu
Utoljára módosítva
2019. május 23. csütörtök 13:29
Magasan képzett szakmunkásokra, mérnökökre van szüksége miskolci szervizbázisán a Lufthansa Techniknek. Az Északi Ipari Parkban, 43 milliárd forintból megvalósuló beruházás négyszáz szakembert foglalkoztat majd, és már most toborozzák a dolgozókat. Azok, akik megfelelnek a vállalat által támasztott követelményeknek, a cég bázisain kapnak kiképzést. Interjú Dominik Giugnoval, a Lufthansa Technik vezérigazgatójával.

- Milyen szempontokat vettek figyelembe, amikor a száz potenciális helyszín közül kiválasztották Miskolcot? Felmerültek-e olyan szempontok, mint a város közbiztonsága, gazdasági, kulturális élete, számítottak-e a helyi oktatási intézmények?

- Egy technológiailag olyan kifinomult beruházás, mint amilyet Miskolcon is tervezünk megvalósítani, csak a megfelelő emberekkel lehet sikeres – hangoztatta Dominik Giugno. – Ezért külön hangsúlyt fektettünk arra, hogy a kiválasztott városban milyen az oktatás színvonala a fémiparban és annak társterületein. Ezen kívül Miskolc jelentős ipari múlttal rendelkezik, ez képzett szakmunkásokkal és mérnökökkel társul. A céljainkat kiválóan támogató infrastruktúrát találtunk itt, erre jó példa a Mechatronikai Park. A városvezetés szívélyes és támogató fogadtatásban részesített minket, ez is tovább erősítette a választásunkat. Már várjuk, hogy Miskolc közösségének részévé váljunk. Mindezen pozitív szempontok győztek meg minket arról, hogy a két kontinensen elterülő, száz potenciális helyszín közül Miskolcot válasszuk.

Fotó: Juhász Ákos

- 43 milliárd forintos beruházás a miskolci. Milyen ütemben valósul ez meg?

- Még idén elkezdődik a beruházás megvalósítása. A telephely építésével, gépesítéssel, és a legfontosabb munkatársak kiképzésével kezdünk.

- Repülőgépmotorok szervizeléséről beszélünk, a repülésnél megkérdőjelezhetetlen és első számú szempont a biztonság. Milyen kritériumoknak kell megfelelniük a dolgozóknak, és milyen kiképzésben kell részt venniük, hogy munkába tudjanak állni a szervizbázison?

Az első szakmunkásokat már 2019-ben felvesszük. Miután széleskörű gyakorlati és elméleti kiképzést kaptak a németországi és írországi telephelyünkön, ők alkotják majd meg a miskolci törzsgárdát. Szívesen fogadjuk a fémipari háttérrel rendelkező jelentkezőket, például a hegesztőket és az NDT specialistákat, akiket érdekel ez a technológia. A képzési program során dől el, hogy az új munkavállalóink milyen pozícióban dolgoznak majd a légi iparban.

- Volumenét tekintve ez a 43 milliárdos fejlesztés mit jelent? Általánosságban vagy a repülőgépiparra szűkítve ez mekkora nagyságrendet képvisel?

- A Lufthansa Technik beruházása az új miskolci szervizbázisba egy fontos lépés mind a cégnek, mind a motoralkatrész-szerelő hálózatnak. A beruházást a gépesítés, az eszközigény és az alkalmazottak szakértelme határozza meg. Ez azt is jelenti, hogy tartós, hosszútávú működést tervezünk. A folyamatosan növekvő légi utazási piac mind a karbantartásban, mind a javításban és az általános szervizelési tevékenységben megnövekedett kapacitást igényel. Éppen ezért üdvözöljük Miskolcot a világméretű hálózatunkban.

- Azoknak, akik bekerülnek a miskolci szervizbázisra, milyen életpályát tudnak kínálni? Kik válhatnak igazán sikeres munkavállalóvá a Lufthansa Techniken belül?

- A Lufthansa Technik Miskolc hisz az egész életen át tartó fejlődésben és támogatja alkalmazottait abban, hogy képességeik legjavát nyújthassák, és hogy kihozhassák magukból a maximumot. Nemcsak miskolci oktatási intézményekkel szándékozunk együttműködni, hanem nemzetközi kiképző hálózatunk is támogatja ezt a folyamatot.

Azoknak a szakembereknek, akik érdeklődnek a Lufthansa beruházása és az álláskínálatok iránt, érdemes felkeresni a Lufthansa Technik weboldalát a lufthansa-technik.com/career címen, ahol már várják a miskolci szervizbázisra jelentkezők önéletrajzait.

A Dominik Giugnoval, a Lufthansa Technik vezérigazgatójával készült teljes interjút a hétvégi Miskolci Naplóban olvashatják.

További hírek

Olvasnivaló