Ugrás a tartalomra

„Tűzoltó leszel…” – sok kis Balázs próbálta ki a nagy piros autókat

minap.hu
Utoljára módosítva
2019. május 26. vasárnap 13:28
Gyerekként ki ne álmodozott volna arról, hogy egyszer egy nagy piros tűzoltó autóban indulhat szolgálatba, s menthet életeket? Hogy mennyire korszaktól független ez az érzés, jól mutatja a Nyitott szertárkapuk program sikere, amit minden évben a nemzetközi gyermeknap alkalmából tartanak a tűzoltóságokon.

Az ország csaknem négyszáz tűzoltólaktanyája várta május 25-én a látogatókat, akik délelőtt tíz és délután négy között nyerhettek betekintést a tűzoltók életébe.

Juhász Ákos képgalériája

A várva várt napon a megye összes tűzoltó-parancsnoksága és katasztrófavédelmi őrse megnyitotta a kapuit, a programhoz huszonegy önkéntes tűzoltó egyesület is csatlakozott – tájékoztatta szerkesztőségünket Dojcsák Dávid, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság sajtószóvivője.

Napsütésből, jókedvből és látnivalóból nem volt hiány. A korábbi évekhez hasonlóan ezrek éltek azzal a lehetőséggel, hogy egy kicsit közelebbről is megismerkedjenek a tűzoltókkal, felszereléseikkel és speciális eszközeikkel.

A gyermekek között népszerű volt a tűzoltósisak-felpróbálás, a gépjárműfecskendők „vezetése”, valamint a puttonyfecskendők és a gyorsbeavatkozó sugarak kipróbálása is.

A miskolci helyszín idén rendhagyó volt, ugyanis a szertárban egy tűzoltókat bemutató fotókiállítást is megtekinthettek a vendégek. A megyeszékhely hőseit ábrázoló műtermi fotókat és életképeket a Miskolci Fotóklub tagjai készítették.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!