Ugrás a tartalomra

Új műfüves futballpályát avattak a Győri kapuban

Miskolc Televízió/minap.hu
Utoljára módosítva
2019. május 24. péntek 16:33
A beruházás a Baross Gábor Szakgimnázium udvarán, 600 ezer forintból valósult meg. Ezentúl egész évben több mint 500 diák és a városrész fiataljai sportolhatnak biztonságos körülmények között.
Fotó: Juhász Ákos

Hollósy András ezúttal nem a DVTK hangjaként szerepelt az átadóünnepségen, hanem a városrész önkormányzati képviselőjeként, támogatóként lépett pályára. Övé volt a kezdőrúgás. Ezután vették birtokba a Magiszter, a Fáy és a Baross szakgimnázium csapatai az egész évben használható pályát.

A Baross diákja, Dálnoki Máté érdeklődésünkre elmondta, nagypályán focizik, de az ilyen műfüvesek is sokat segítenek a fiatalok fejlődésében. – Télen sok gondot okozott, hogy a betonpályát nem tudtuk úgy takarítani, mint a műfüvest. Szerintem ez egy nagy előrelépés – tette hozzá.

A műfüves pálya ötlete három éve született meg azzal a szándékkal, hogy az iskolai futballcsapat számára megfelelő edzési körülményeket biztosítsanak. Kovács János tagintézmény-vezető rámutatott, a futballcsapatuk jó teljesítményt nyújt, jönnek a sikerek, ezért úgy gondolták, hogy fejleszteni kell a körülményeket a továbbfejlődésükhöz.

A Győri kapui pályát a tanórák közötti szünetben, hétvégén és akár iskolai szünetekben is használhatják a diákok, de a városrész sport- és szabadidős programjaira is alkalmas. Hollósy András elmondta, a mostani beruházás szervesen illeszkedik Miskolc város sportkoncepciójába. – Örömteli, hogy a Győri kapuban egyedülálló lehetőséget tudunk biztosítani a gyerekeknek. A pálya is azt jelképezi, hogy a sport összeköt – fogalmazott.

A műfüves futballpálya kialakítása 600 ezer forintba került és a Miskolci Szakképzési Centrum, valamint Hollósy András önkormányzati képviselő támogatásával valósult meg.

További hírek

Programok

Jelenleg nincsenek programok!