Ugrás a tartalomra

Közösen enyhíthetjük a bevételkiesést

Répássy Olívia
Utoljára módosítva
2020. november 06. péntek 12:56
Ha a parkolási díj megszüntetése jó is az egyénnek, az önkormányzat éppen az egyénre nem tud majd eleget költeni bevételkiesése miatt – mondta Kónya Zsuzsanna, a Padtársak nyilvános Facebook-csoport egyik képviselője.

A kormány szerdától lehetővé tette az ingyenes parkolást a kedden kihirdetett veszélyhelyzetre tekintettel. Ez azonban a tavaszi szűk három hónapban is kettőszázmillió forint kiesést jelentett az önkormányzat költségvetésében. A Padtársak közéleti kérdésekkel foglalkozó nyilvános csoport egyik képviselője szerint a politika minden tudatos állampolgárnak joga és felelőssége.

– Egy büntető és nem segítő állam képe rajzolódik ki számomra – mondta Kónya Zsuzsanna. – Az állami intézkedések ugyanis az önkormányzatokat sújtják, az ostor vége azonban a polgárokon csattan. A járványhelyzet elemzéseiből tudjuk, hogy több autó használatával nő a levegő szennyezettsége, ami kedvez a fertőzés terjedésének. Az előretervezett önkormányzati bevétel kiesése pedig nehezíti a városvezetők feladatellátását, hiszen megnövekedett anyagi terhet jelent az intézményekben a dolgozók tesztelése, a gyakoribb fertőtlenítések elvégzése és a fertőzöttek izolálása. Vállaljunk szolidaritást azokkal, akiknek nincs lehetőségük parkolni! Javasoljuk az állampolgároknak, hogy adományként fizessük meg az ingyenes parkolásból származó megtakarításunkat az önkormányzatnak – hangsúlyozta Kónya Zsuzsanna.

A „Koronavírus helyzet kezelésére érkezett felajánlások” elnevezésű CIB-bankos folyószámla száma: 10700086-42689106-67500002.

További hírek

Olvasnivaló