Ugrás a tartalomra

210 élelmiszercsomaggal 210 rászoruló család ünnepét tette szebbé a Vöröskereszt

minap.hu
Utoljára módosítva
2019. április 20. szombat 08:58
Idén is megteríti – jótékonysági báljának bevételéből – 150 rászoruló család húsvéti asztalát a Magyar Vöröskereszt Borsod-Abaúj-Zemplén megyében.
Fotók: Juhász Ákos

A nagy értékű, egyenként csaknem 10 kg-os élelmiszercsomagokban a tartós termékek mellett megtalálhatóak majd az ünnepkör hagyományos ízei is. Így az alapélelmiszereken túl füstölt sonka, csoki tojás és sütemények alapanyagai is a kamrákba kerülnek, hogy a mindennapokban leginkább nélkülöző családok méltóképpen ünnepelhessenek.

– Segélykérelmek alapján 100 csomagot osztunk szét Miskolcon és további 50-et a megye vidéki településein – olvasható a szervezet Facebook-bejegyzésében. A 150 csomagot a jótékonysági báljuk bevételéből finanszírozták. A támogatandó rászoruló családokat a Miskolci Egyesített Szociális, Egészségügyi és Gyermekjóléti Intézménnyel és a vidéki családsegítő szolgálatokkal együttműködve választották.

Így a báli bevételből, valamint az egyetemi gyűjtésből összeállított csomagokkal együtt összesen 210 élelmiszercsomagot adott át rászorulóknak az ünnepek előtt a Vöröskereszt.

Programok

Jelenleg nincsenek programok!