Ugrás a tartalomra

48 ezer diákot regisztráltak a szülők iskolai oltásra

minap.hu
Utoljára módosítva
2021. augusztus 28. szombat 11:05
Emellett 205 ezer diákot regisztráltak oltóponton történő oltásra eddig. Ha hihetünk az adatoknak, a 12-18 éves diákok körülbelül 30 százaléka lesz oltatlan iskolakezdésig.

Eddig közel 48 ezer 12 év feletti általános és középiskolás gyermeket, fiatalt regisztráltak előzetesen a szülők a tanévkezdésre szervezett iskolai oltásokra - írta pénteken a koronavirus.gov.hu. A 12-18 éves korosztályhoz 2021-ben a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) szerint 353500-an tartoztak. Ha összesítjük a két adatot, akkor az tűnik ki, hogy az említett fiatalok egyhetedét olthatják be az iskolakezdés előtt. Az előzetes tájékoztatás szerint a diákok Pfizer vakcinát kapnak majd. A szülők visszajelzései alapján az iskolák összesítetik az oltási igényeket. A jelentkezők számától függően vagy a tanuló saját iskolájában vagy egy közeli iskolában jelölik ki az oltás helyszínét.

Az iskolai oltások mellett továbbra is folyik a központi oltás, amire a  www.vakcinainfo.gov.hu oldalon lehet regisztrálni. A koronavirus.gov.hu szerint eddig 205 ezer diákot regisztráltak oltásra és 171 ezren már fel is vették azt. Ha hinni lehet a kormányzati oldalak adatainak, akkor azt látjuk, hogy kicsit több, mint 100 ezer diák lesz oltatlan a tanév elején, tehát a korosztálynak nagyjából a 30 százaléka. Érdekes kérdés, hogy ilyen adatok mellett milyen oktatási formában (online vagy jelenléti) indítják meg az őszi-téli időszakot.

További hírek

Olvasnivaló