Ugrás a tartalomra

Meggyújtották a negyedik gyertyát is a Szent István téren felállított óriási adventi koszorún

minap.hu
Utoljára módosítva
2020. december 20. vasárnap 20:12
Advent negyedik vasárnapján, december 20-án, Juhász Ferenc római katolikus esperes, valamint Veres Pál, Miskolc polgármestere, Varga Andrea Klára alpolgármester és Dr. Ignácz Dávid, Miskolc jegyzője gyújtotta meg az utolsó adventi gyertyát a város adventi koszorúján.
Adventi gyertyagyújtás a Szent István téren - Végh Csaba képgalériája

- Év végén amikor elfáradtunk és jó megpihenni akkor kell valami ami lelkünket, szívünket és az egész elménket ébren tartja és táplája bennünk a reményt. Reménykedjünk abban, hogy hamarosan véget ér a jelenlegi állapot és túl leszünk ezen a szörnyű időszakon. Reménykedjünk abban, hogy a következő év egy nyerő év lesz. Bízzunk abban, hogy mindaz az erőfeszítés amit elvégeztünk meghozza gyümölcsét és szebb napok köszöntenek ránk. - mondta Veres Pál polgármester- Öröm az, hogy együtt tudunk lenni és lélekben készülni tudunk a közelgő ünnepre. Fontos, hogy tudjunk örülni egymásnak és annak, hogy itt Miskolc városában is sikerült ezt az évet úgy teljesítenünk, hogy különösebb nagy gond és baj nem lett, de ez mind annak köszönhető, hogy összefogtunk mi Miskolciak és elvégeztük azokat a feladatokat, amelyek szükségesek voltak. Kívánom, hogy mindenkinek áldott, békés karácsonya legyen és egy szerencsésebb új év köszöntsön ránk!

- A negyedik gyertyát gyújtjuk meg az adventi koszorún és ez már azt jelenti, hogy közvetlen közelébe értünk az Úr eljövetelének.  - mondta Juhász Ferenc római katolikus esperes. - A mostani ünneplés mindannyiunk számára hordoz egy olyan üzenetet, hogy Isten szeret bennünket. Ő az aki erőt ad napjainkban, és Ő az akinek érkezése mindnyájunk szívében az öröm tüzét gyújtja fel.

Az ünnepi beszédek után a cserkészek által hozott betlehemi lánggal gyújtották meg az utolsó gyertyát Miskolc adventi koszorúján.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!