Ugrás a tartalomra

Az idei Prima-gálán ismét a megye legjobbjait ismerik el

minap.hu / Miskolc Televízió
Utoljára módosítva
2022. október 08. szombat 09:30
November 5-én, szombaton hagyományszerűen a Miskolci Nemzeti Színházban tartják a Prima Díj Gálát. A szavazás rövidesen elindul. A részletekről Ádám Imre, a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége (VOSZ) Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Szervezetének elnöke számolt be a Miskolc Televízió Kilátó című műsorában.
Fotó: Beregi László

A Prima Primissima díjat Demján Sándor vállalkozó a VOSZ támogatásával alapította 2003-ban, hogy évenkénti átadásával megjutalmazzák azokat a művészeket, sportolókat, valamint a tudományos élet, a népművelés, az oktatás és a sajtó képviselőit, akik munkásságukkal kiérdemelték a legkiválóbbaknak járó elismerést, továbbá teljesítményük, emberi tartásuk, értékrendjük követendő lehet mások számára. A VOSZ helyi szervezetének elnöksége a kezdeményezéshez 2006-ban csatlakozott. Azóta is rendszeresen meghirdetik a Prima Díjat, amellyel a megye legkiválóbb képviselőit ismerik el.

A 2022-es előkészületek – árulta el a helyi elnök – voltaképp a hajrához közelednek. A műsorhoz és annak körítéséhez meglehetős rutinnal foghatnak a szervezők, miután tizennegyedik alkalommal rendezik meg az ünnepélyt. Mint azt stúdiónkban Ádám Imre felvázolta: a jelöltek idén is tíz kategóriában aspirálnak a jutalomra – sőt, még szélesítették is a jelölési lehetőségeket, így például a színház- és filmművészet kategóriájába bekerült a táncművészet. 

– Természetesen nehezebb dolgunk van ebben az esztendőben. Ezt a rendezvényt a vállalkozások finanszírozzák, jellemzően VOSZ-tagok. Sokan vannak ugyan, ám a mostani energiaválság és az infláció minden vállalkozást nehéz helyzetbe hoz. Szerencsére van egy közel hetvenfős támogatói körünk, ami már a koronavírus-járvány alatt is bizonyított – fogalmazott a vendég. 

A borsodi VOSZ mintegy ezerkétszáz megyei vállalkozó és számos közéleti személyiség bevonásával dönt a jelöltek sorsáról. A mezőnybe magánszemélyek és szervezetek egyaránt bekerülhettek. Ennek kapcsán idézte fel Ádám Imre, hogy 2015-ben annál a többségében hátrányos helyzetű gyermekeket nevelő hejőkeresztúri általános iskolánál landolt az elismerés, mely intézmény a rákövetkező évben aztán egy országos Prima-díjat is hazavihetett.  

A Seres Ildikó színművész által rendezett este tizenhét oldalas forgatókönyvének mentén elsőként a patinás szakmai elismerést, a megye vállalkozójának éves díját osztják ki. A Prima-díjasok kihirdetését pedig egyebek mellett olyan impozáns produkciók szakítják majd félbe, mint amilyen a Kiss Kata Zenekar előadása vagy éppen a Szupergirls csapatának akrobatikus bemutatója.  

A győztesek ezúttal sem csupán nettó egymillió forinttal gazdagodnak, hiszen a Szanyi Borbála köztéri Mancs-szobrának mását ábrázoló relikvia mellett egy, az ifj. Vajda Attila ékszerész által megálmodott, gyémánttal kirakott aranykitűzővel is gyarapodnak majd. Ezenfelül valamennyi, a gálára invitált jelölt egy Mancs kutyát ábrázoló bronz emlékérmet is zsebre tehet. 

Az elnök szerint az elmúlt másfél évtized is azt igazolta, hogy a közönségdíj roppant népszerű, így várhatóan idén is több tízezren voksolnak majd az interneten keresztül. Sokat nem kell várni, ugyanis nagyjából egy héten belül nyilvánosságra is hozzák a jelöltek pontos névsorát – az azon feltüntetettek egészen november 3-ig várják a rájuk érkező szavazatokat.  
 

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!