Ugrás a tartalomra

Az utolsó szakaszon előzte Hadikot Kopeczky

mti
Utoljára módosítva
2021. május 16. vasárnap 21:40
Az utolsó gyorsasági szakaszon nyújtott kiváló teljesítményének köszönhetően a cseh Jan Kopecky, Jan Hlousek duó nyerte a vasárnap befejeződött Eger-Ózd-ralit, a Mercarius rali országos bajnokság második futamát.

A világbajnokság WRC2 kategóriájának 2018-as győztese a pénteki prológtól kezdve hatalmas csatát vívott a magyar élmenőkkel, akik közül a végén a bajnoki címvédő Hadik András, Kertész Krisztián párossal volt nagy harcban a győzelemért.

Az utolsó, 14. szakasz előtt Hadikék előnye az összetettben 3,8 másodperc volt Kopeckyékkal szemben, ám a csehek az utolsó etapon 5,8 másodperccel gyorsabbak voltak, így végül két másodperces előnnyel az övék lett a végső siker.

A harmadik helyre a Csomós Miklós, Nagy Attila duó ért oda, de az ő hátrányuk már csaknem 45 másodperc volt Kopeckyék győztes idejéhez képest.

Fotó: a Rally Dream Blog hivatalos Facebook-oldala

A WRC2-ben címvédő norvég Mads Östberg, Torstein Eriksen kettős ezúttal negyedik lett a Citroen C3 Rally2 volánja mögött.

Az előző idényben bajnoki ezüstérmes Turán Frigyes, Bagaméri László párosnak vasárnap fel kellett adnia a versenyt, hat megnyert szakasz után ugyanis a kilencedik etapon megcsúsztak és árokba estek. A Shell Helix Ultra csapatának párosa a balesetig az élen állt, a prológgal együtt hat gyorsasági szakaszon nem talált legyőzőre.

Az országos bajnokság következő fordulóját, a Salgó-ralit június 4-én és 5-én rendezik.

Végeredmény, Eger-Ózd-rali (14 gyorsasági szakasz, 170,2 km, a dobogósok):
1. Jan Kopecky, Jan Hlousek (cseh, Skoda Fabia Rally2 Evo) 1:14.53.6 óra
2. Hadik András, Kertész Krisztián (Ford Fiesta R5) 2.0 másodperc hátrány
3. Csomós Miklós, Nagy Attila (Skoda Fabia R5) 44.2 mp h.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

-
Miskolc és környéke