Ugrás a tartalomra

„Azért jött, hogy nekünk életünk legyen”

minap.hu
Utoljára módosítva
2019. április 21. vasárnap 10:05
Jézus Krisztus mondja: „Íme, én veletek vagyok minden napon a világ végezetéig.” /Mt 28,20/. Sándor Frigyes evangélikus esperes húsvétról.

Kívülállóként sokan úgy tekintenek Jézusra, mint aki egy távoli személy, és akit egyáltalán nem érdekel, mi történik velünk a hétköznapok világában. Olyan valakinek tűnhet, mint egy nagy vallási szertartásmester, akinek nem számít ennek a világnak ezernyi problémája. A mi szenvedéseink, kudarcaink, háborúink, személyes kiégésünk, depressziónk, az életbe való belefásultságunk. Aki így gondolja, az nem érti Jézus életét és szerepét.

Azt mondta, azért jött, hogy nekünk életünk legyen. Minden problémánk nem kívül található, hanem éppen bennünk, mi magunk vagyunk a problémák okozói. Nem Isten kezdi a háborút, nem Isten vitatkozik a férj vagy feleség nevében, hanem mi. Önmagunk hibás személyiségétől kell megszabadulnunk. Ezt kell feladnunk. Azért jött, hogy ennek az árát kifizesse helyettünk.

Gondolj bele, mi lenne, ha arra ébrednél, hogy valaki azt mondaná neked: kicserélem a személyiséged lényegét, a természetedet. Féltékenykedésedet szeretetre változtatom. Gonosz indulataidat jósággá formálom. Hazugságaid helyett igazzá teszlek. Irgalmatlan szívedből jóindulatot fakasztok. Ugye, ez túl szép, hogy igaz legyen, pedig erről szól az evangélium. Evangélium jó hír, így ez benne a jó hír.

Jó hír, mert bűneid, megbánt tetteid minden következményét megfizette és új életet készített neked. Semmit sem tudsz és nem is kell érte tenned, csak el kell fogadnod hit, bizalom által és többé nem maradsz magadra, mert ő veled lesz a világ végezetéig.

Túl szép, hogy igaz legyen, pedig igaz és a tied lehet! Akarod?

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!