Ugrás a tartalomra

Együtt építik a közösséget a Győri kapuban

Kujan István
Utoljára módosítva
2019. május 31. péntek 14:52
Június 1-jén, szombaton a József utcai sportpályán szomszédünnepre és közbiztonsági napra várják a családokat. A rendezvény célja természetesen a közösségek, baráti társaságok összekovácsolása.

A jó szomszédünnepek remek alkalmak a találkozásokra, beszélgetésekre, arra, hogy egymást jobban megismerjük. Nos, gondoltak egy nagyot a Győri kapuban is, és a József utcai sportpályára több részből álló programtervet álmodtak meg. A részletekről pénteken tájékoztattak a szervezők.

Lichtenstein Raymond, az Esély és Részvétel Közhasznú Egyesület munkatársa, a Kapuzörgetők szakmai vezetője ismertette, meghívták a rendezvényre a Győri kapui közösségeket, baráti társaságokat, intézményeket. A városban működő kulturális és sportegyesületek közül többen is elvállalták, hogy fellépéseikkel, bemutatóikkal varázsolnak jó hangulatot a sportpályára.

Fotó: Mocsári László

Ugyanakkor nagy hangsúlyt kap majd a közbiztonság is; most egy helyen bemutatkozhatnak a város közbiztonságáért és közrendjéért felelős szervek, így a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság, a Miskolci Önkormányzati Rendészet, a polgárőr egyesületek és a Miskolci Rendészeti Szakgimnázium. Bemutatókat tartanak, bűnmegelőzési tanácsokkal is szolgálnak, prevenciós kiadványokat mutatnak be, és figyelemfelhívó kisfilmeket vetítenek, de felhívják arra is a figyelmet, hogy melyek a legjellemzőbb bűnelkövetési formák, és hogyan védekezhetünk ezek ellen.

Nem lenne családi program, ha a szervezők nem gondoltak volna a gyermekekre. Természetesen nem feledkeztek meg róluk sem: ugrálóvárakkal, madarásszal, kutya- és lovasbemutatókkal, járműparkkal és játszóházakkal kedveskednek nekik.

A színpadi produkciókról: délután 1 órakor a BioHarmónia Tai Chi Egyesület kezd a színpadon, de ettől az időponttól lehet részt venni a családi programokon is. Lesz még etka jóga, fellép a KÖDMÖN és a Miskolci Majorette Együttes, és lesznek koncertek is. Itt lesz Mc Martinez (délután 5-től), a Generátor zenekar, sőt: este fél 8-tól a Bud Spencer & Terence Hill Emlékzenekar koncertshowjával zárul a szomszédünnep.

Lichtenstein Raymond örömmel tudatta azt is, hogy rengeteg helyi lakos vette ki a részét a szervezésből.

A programot Nagy Ákos mellett Hollósy András önkormányzati képviselő is támogatja, aki érdeklődésünkre kiemelte, nem véletlen a program címe, hiszen a Győri kapuban fontosnak tartják a közösségépítést, hogy jó barátságok köttessenek. – Tapasztalataink szerint az itt élő családok számára is fontos, hogy a köz- és létbiztonságon túl jó baráti és emberi kapcsolatokat is kiépítsenek egymással – hangoztatta, hozzátéve: éppen ezért évek óta nagy sikerrel szerveznek disznótorokat, vigasságokat, ünnepi programokat. Ebbe a sorba illeszkedik most az első alkalommal, de minden bizonnyal hagyományteremtő céllal megrendezendő szomszédünnep és közbiztonsági nap.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!