Ugrás a tartalomra

Fedezd fel a kamado grillek sokoldalúságát!

minap.hu
Utoljára módosítva
2024. szeptember 10. kedd 14:18
Az Ázsiából származó, de az USA-ban, majd világszerte népszerűvé vált tojás formájú kamado grillek sokoldalúsága és hatékonysága egyedülálló, ezért is rajonganak érte a grillezés szerelmesei. 

Szereted a grillezett ételeket, és szívesen készíted is őket, viszont nem próbáltál még mást a hagyományos grillsütőkön kívül? Itt az ideje esélyt adni a Japánból hazatért amerikai katonák által előszeretettel használt különleges megjelenésű, páratlan kamadóknak. Értelmezd velük újra, amit a grillezésről eddig gondoltál! Cikkünkből megtudhatod, mitől olyan különlegesek, tarts velünk!

Grillezés, füstölés, sütés és főzés

A Grillplaza.hu kamado típusú grilljeivel semmi sem lehetetlen, a grillezés mellett füstölésre, sütésre és főzésre, de a megfelelő kiegészítők birtokában még pizzasütésre is alkalmasak. Bár hazánkban még szinte ismeretlenek a speciális, tojás alakú grillezők, világszerte sokan használják ételek készítésére. 

Őshazájukban, Ázsiában már évezredek óta rendkívüli népszerűségnek örvendenek kiváló hőtartó tulajdonságuk, és a benne készült ételek csodálatos aromái révén. 

Leggyakrabban kerámiából és öntöttvasból készülnek, de a legnagyobb gyártók kínálatában már rozsdamentes acél kamadókat is találunk. Egyik legnagyobb előnyük a formájukból és a kialakításukból ered, gyorsabban felfűthetők, mint a hagyományos faszenes grillek, továbbá sokkal tovább megtartják a hőt. 

Hogyan készíthetünk finomságokat a kamadóban?

A grillezés nem egy ördöngősség annak, aki tisztában van az alapokkal, tudja, mit jelent a direkt és az indirekt sütés, továbbá, hogy a finom ételek titka a jó recept és a minőségi alapanyagok. A legtöbben a direkt módszert alkalmazzák az ételek készítésére, vagyis közvetlenül a hőforrás fölé helyezik a húsokat, és magas hőmérsékleten sütik, nyitott tető mellett. 

Indirekt sütés esetén – amit legtöbben BBQ néven ismernek – nem közvetlen a hőforrás felett, hanem kisebb hőfokon, továbbá csukott tető mellett készülnek a húsok, így egyrészt kevesebb tüzelőanyagra van szükség, másrészt a sültek szaftosabbak maradnak, nem száradnak ki.

A kamado mindkettőre alkalmas, vagyis szeletelt húsokat éppúgy süthetünk benne, mint nagyobb darab vagy egész húsokat. A különleges alapanyagoknak és kialakításnak köszönhetően egyenletes hőeloszlást biztosít azáltal, hogy áramoltatja a forró levegőt, így tökéletesen átsüti-párolja még a nagyobb darab sülteket is. 

Szabályozható működés

A különböző méretű, faszénnel üzemelő kamadók használata némi rutint igényel ugyan, de lényegében egyszerű. Szabályozhatjuk a légáramlást, amivel csökkenthetjük vagy növelhetjük a belső hőmérsékletet, így gyakorlatilag bármit elkészíthetünk bennük, változatossá tehetjük a szabadtéri sütés-főzést. 

A különféle kiegészítők és sütési eszközök segítségével nemcsak a hagyományos grill és barbecue fogásokat készíthetjük el a kamadókban, hanem akár egész csirkét, pizzát is süthetünk bennük. Fedezd fel a kerti sütés új dimenzióját, szerezz be egy tojás formájú kamadót!

További hírek

Olvasnivaló

 

Programok

Jelenleg nincsenek programok!