Ugrás a tartalomra

A Föld napján körbe tekerik a bringások a Földet

minap.hu
Utoljára módosítva
2024. április 17. szerda 19:51
Idén sem maradhat el a szezonnyitó kerékpárosbarát hétvége, amit április 21-22-ére hirdetett meg a Magyar Kerékpáros Turisztikai Szövetség (MAKETUSZ). Több mint nyolcvan kerékpárosbarát szolgáltató készül számukra valamilyen akcióval a Föld napján.
A fotók a bükki kerékpáros túrán készültek 2023-ban. Fotó: Juhász Ákos

A program keretében lehetőség nyílik együtt körbe tekerni a Földet a most következő hétvégén. Az eseményhez több mint nyolcvan vendéglátóhely, szálláshely és látványosság csatlakozott, akik megannyi kedvezménnyel és ingyen innivalóval várják a hazai bringásokat. 

- A közös cél, hogy a most következő hétvégén körbe tekerjük a Földet. A kampányban, az az izgalmas, hogy a Kerékpárosbarát alkalmazásnak hála, bárki csatlakozhat hozzá. Mivel az egész kampány az alkalmazáson keresztül zajlik, ezért bárhol is legyünk az országban, egy okostelefonnal és egy kerékpárral csatlakozni tudunk a játékhoz. A hétvége nagy célja, hogy közös erővel letekerjük a Föld 40.075 kilométeres kerületét. Ez azonban csak úgy lehetséges, ha ehhez mindenki hozzájárul a hétvégén megtett kilométereinek számával, és ezt a Kerékpárosbarát alkalmazásban is elmenti.” – mondta az esemény egyik ötletgazdája, Coates Ádám.

Bringás örömünneppé válhat a hétvége

Az előző év tapasztalatai és visszajelzései alapján a Kerékpárosbarát hétvége több tízezer kerékpárost megmozgatott már. A szervezők remélik, hogy a következő hétvégére meghirdetett ‘Kerüljük meg közösen a Földet!’ kampány egy újabb löketet ad ennek a hétvégének is. 

- Országszerte több mint nyolcvan szolgáltató jelezte már a szándékát, hogy szeretne részt venni a Szezonnyitó Kerékpárosbarát hétvégén. Ezek a szolgáltatók mind minősített kerékpárosbarát helyek, vagyis megfelelnek a hálózat alapvető kritériumainak, mint például a kulacs töltési lehetőség, a biztonságos bicikli tárolás biztosítása vagy az alap szervizelési lehetőség a vendégek számára. Ezek a kerékpárosbarát szolgáltatók szintén a Kerékpárosbarát alkalmazásban érhetőek el, azok pedig akik csatlakoztak a hétvégéhez és valamilyen kedvezményt biztosítanak a bringásoknak, azoknál egy kis % ikon látható.” – mesélt tovább a szervező, aki reménykedik abban, hogy az időjárás is mellettük áll majd. 

Ingyen sör és üdítők várják a bicikliseket

Nagyon sok szálláshely jelentkezett az április 21-22-i eseményre, akik valamilyen kedvezményt biztosítanak a szálláshely árából. De sok a kerékpárút közelében található vendéglátóhely is csatlakozott, akik kedvezményes vagy ingyen frissítőt adnak a megfáradt bringásoknak. 

A Budapest - Balaton (BUBA) kerékpárút közelében Etyeken például az első pohár sört, fröccsöt vagy üdítőt ingyen adják az arra járó kerékpárosoknak. Van olyan is, aki a birtokán termesztett, szezonális zöldség és gyümölcs kóstolást hirdetett meg a hétvégére. De nem kell aggódnunk akkor sem, ha beesteledik, és valahol meg kell szállnunk, ugyanis a szállásadók is beálltak a támogatók sorába, és 15-20%-os kedvezménnyel várják a bringásokat: sok szálláshely felajánlotta a bringásoknak, hogy kizárólag ezen a hétvégén lehetőségük van akár az egy éjszakás foglalásra is.

Aki szeretne csatlakozni a Szezonnyitó Kerékpárosbarát Hétvégéhez, hozzájárulni a Föld megkerüléséhez, vagy pusztán csak kihasználná a kerékpárosbarát szolgáltatók kedvezményeit, töltse le a Kerékpárosbarát alkalmazást a telefonjára - tanácsolják a szervezők. 

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!