Ugrás a tartalomra

A Fradit kérték ellenfélnek a negyeddöntőben

minap.hu
Utoljára módosítva
2023. február 16. csütörtök 11:19
Csütörtök délelőtt megtartották az Erste Liga-negyeddöntők ellenfélválasztását, a DVTK Jegesmedvék csapata az FTC-Telekomot kérte.

Kialakultak a párosítások az Erste Liga negyeddöntőjében. A DVTK Jegesmedvék harmadikként választhatott ellenfelet, a BJAHC-FEHA19 és a Gyergyói HK-Dunaújvárosi Acélbikák párosításokat követően.

A választás az FTC-Telekom csapatára esett, a négy győztes meccsig tartó párharc szombaton 15:30-kor kezdődik a Miskolci Jégcsarnokban - írja a dvtk.eu.

Az alapszakaszgyőztes BJAHC a szezon első fázisában utolsó helyezett, de a playoff-kvalifikációt söpréssel teljesítő FEHA19-et választotta. A Gyergyói HK a másik előselejtezőst, a Dunaújvárosi Acélbikákat kérte ellenfélnek. A DVTK Jegesmedvék számára az FTC-Telekom volt a kézenfekvőbb opció a Sportklubbal szemben – a két csapat tavaly is egymás ellen negyeddöntőzött –, így a Corona Brasovnak jutott a címvédő.

A jegkorongblog.hu felhívta arra is a figyelmet, hogy változás történik a hosszabbításokat illetően: a negyedik harmadban öt az öt ellen, és ha van ötödik játékrész, onnantól már három a három ellen jégkorongoznak a csapatok; ám azokon a találkozókon, ahol az egyik fél már továbbjuthat, az ötödik felvonás is öt az öt ellen játszanak.

A párharcok különböző napokon rajtolnak: a BJAHC–FEHA19 és a DVTK–FTC csata szombaton kezdődik, a GYHK vasárnap fogadja először a DAB-ot, míg az első brassói találkozót a román bajnokik miatt csak hétfőn vívják. A szombati, DVTK Jegesmedvék–FTC-Telekom mérkőzést az M4 Sport+ 15:30-től élőben közvetíti.

Az Erste Liga-negyeddöntők párosításai:

BJAHC (1.)–FEHA19 (10.)
Gyergyói HK (2.)–DAB (9.)
DVTK Jegesmedvék (3.)–FTC-Telekom (5.)
Corona Brasov (4.)–SC Csíkszereda (6.).

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!