Ugrás a tartalomra

Gázriasztó fegyverrel álltak bosszút

minap.hu
Utoljára módosítva
2024. október 03. csütörtök 13:26
Vascsővel és gázriasztó fegyverrel a kezükben törtek be a sértettekhez bosszúállóik. Odabent törtek-zúztak és a házban tartózkodókat megöléssel fenyegették, ennek nyomatékot adva lövést is leadtak.

Ítéletet hozott az Ózdi Járásbíróság azoknak a vádlottaknak az ügyében, akik 2020 augusztusában korábbi sérelmeik miatt elhatározták, hogy bosszút állnak a sértetteken és őket megöléssel fenyegették - küldte el portálunknak közleményben Homa-Hajdú Eszter, a Miskolci Törvényszék Sajtóosztályának szóvivője. 

A bíróság által megállapított tényállás szerint a vádlotti testvérpár és harmadik társuk 2020 augusztusában eldöntötték, hogy a korábbi nézeteltérések, sérelmek miatt bosszút állnak a sértetti családon, ezért vascsővel és gázriasztó fegyverrel házukhoz mentek, oda a bejárati ajtót betörve bejutottak, törtek-zúztak, a benn tartózkodókat megöléssel fenyegették, ennek nyomatékot adva lövést is leadtak. 

Az elsőrendű vádlott a fentieket követően is neheztelt a családra, ezért további három alkalommal ment a sértettek ingatlanához, megöléssel és gyújtogatással fenyegetőzött, majd elsütötte a gázriasztó fegyvert - ismertették az esetet. 

A vádlottak cselekményének minden alkalommal az vetett véget, hogy a sértettek értesítették a rendőröket. 

A bíróság mindkét férfit társtettesként elkövetett magánlaksértés bűntettében, míg az elsőrendű vádlottat folytatólagosan elkövetett zaklatás vétségében is bűnösnek találta. Az elsőrendű vádlottat 1 év 6 hónap, társát 1 év börtön fokozatú szabadságvesztésre, mellékbüntetésül 2, illetve 1 év közügyektől eltiltásra ítélte. A büntetés kiszabása során nyomatékos enyhítő körülményként vette figyelembe a cselekmény elkövetése óta eltelt időt, míg súlyosító körülmény volt a terheltek büntetett előélete és az első cselekmény kapcsán kifejtett társas elkövetés - tájékoztattak. 

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!