Ugrás a tartalomra

Gyermekrajzokból nyílt kiállítás a Miskolci Törvényszéken

Miskolci Törvényszék
Utoljára módosítva
2019. május 27. hétfő 12:24
A Miskolci Törvényszék és a Zoom Egyesület az Országos Bírósági Hivatal támogatásával közös gyermekrajz pályázatot hirdetett „Az igazság arcai - a jog és a bíróság színesben” címmel. 

A pályázat különlegessége, hogy abban nem csak a „hagyományos” általános és középiskolák, hanem a fogyatékkal élő, vagy tartósan beteg gyermekek nevelését, gondozását, közvetlen támogatását végző intézményekbe járó fiatalok is részt vehettek. A pályázás feltétele volt továbbá az intézmények együttműködése is, azzal a céllal, hogy felhívják az emberek figyelmét a társadalomban élő „beteg”, „a fogyatékossággal élő”, „sérült” kifejezések hallatán felmerülő sztereotípiák leküzdésére.

A pályázatra 61 alkotás érkezett, összesen 8 intézményből, amelyek közül 2 speciális nevelési igényű gyermekeket oktat. A Miskolci Törvényszéken öt tagú zsűri bírálta el a benyújtott pályaműveket: Vas Józsefné az Önálló Másság Életminőség Fejlesztő Alapítvány munkaerőpiaci tanácsadója, Béres János festőművész, dr. Klapil Monika a Miskolci Törvényszék bírája, dr. Lekner Katalin a Miskolci Járásbíróság bírája, és Técsi Ágnes a Miskolci Törvényszék ügyintézője, aki munkája mellett festőművészként is alkot.

A törvényszéken a május 24-én megrendezett kiállításmegnyitóval egybekötött díjkiosztó ünnepségen hirdették ki, hogy melyik 15 pályamű vesz majd részt 2019 őszén az Országos Bírósági Hivatal rajzpályázatán, ahol országos szinten is összemérhetik a versenyzők egymással tehetségüket és kreativitásukat. A Miskolci Törvényszéken június közepéig látogatható a beérkezett rajzokból szervezett kiállítás.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!