Ugrás a tartalomra

Hagyományteremtő parknyitó családi nap a Gárdonyi kertjében

Nagy-Hankó Krisztina
Utoljára módosítva
2024. május 11. szombat 16:15
A hejőcsabai családok szerették volna, hogy a Bárczay-kert hétvégén is elérhetővé váljon.
Fotók: Mocsári László

Miskolc város napjához kapcsolódva szombaton Parknyitó családi napra invitálta az érdeklődőket a Miskolci Kulturális Központ Hejőcsabára, a Gárdonyi Géza Művelődési Ház Bárczay-kertjébe. 

A parknyitó ötlete onnan jött, hogy a környéken élők kezdeményezték, a tavaszi-nyári szezonban ne csak hétköznapokon, hanem szombatonként is legyen nyitva a művelődési ház parkja. Így aktuálisan Miskolc város napjához, illetve a Madarak és fák napjához kapcsolódva erre a szombatra eset a választás – mondta Kántor Tünde intézményvezető, kulturális menedzser. Ez azt jelenti, hogy egészen szeptemberig minden szombaton nyitva áll a kapu a piknikezni, sétálni vagy csak a szabadban játszani kívánó látogatók előtt. 

A tervek szerint időnként majd igyekeznek megspékelni programmal is ezeket a szombatokat. Bár elég sok rendezvény van nyáron a parkban, azért akad néhány üres óra – jegyezte meg az intézményvezető. Főként a művelődési házhoz kötődő közösségek, művészeti csoportok, a környék óvodásai és általános iskolásai jelentek meg a színpadi programokban a parknyitón. Ez is volt a cél, hogy megmutassák magukat azok, akik használják a házat rendszeresen. 

Persze szempont volt, hogy gyermekprogramok is legyenek, de a kínálatban hangsúlyt fektettek a rendezvény tematikájához kapcsolódóan a madarak és fák napjára. Ezért a programok egy része az ismeretterjesztés jegyében zajlott – tudatta Kántor Tünde. A manapság nagy népszerűségnek örvendő szelfi kuckók, fotófalak is helyet kaptak a Bárczay-kertben, ahol az intézmény fotósa kérésre szívesen megörökítette a boldog családi pillanatokat. 

Mocsári László képgalériája

- Nagyon színesek, változatosak a programok, tetszik a kezdeményezés. Bár mi Martinkertvárosban lakunk, de korábban jártunk ide táncolni – mondta Papp-Jancsurák Judit és Papp Attila. A házaspár hölgy tagja kislányával ezúttal nem csak látogató, fellépő is volt, hiszen a Maminbaba csoporttal tartottak egy bemutatót, amelynek összejövetelei a Gárdonyiban vannak. Abban a városrészben, ahol laknak nincs közösségi ház, ezért többször is megfordulnak a hejőcsabai művelődési házban különböző programokon – tudatták. 

Három, öt és nyolcéves kislányát hozta el a parknyitóra Bence. A legnagyobb gyermek fellépett az iskolai énekkarral, de már órákkal hamarabb megérkeztek, hogy a többi programot is legyen idejük megnézni vagy kipróbálni – mondta az édesapa. A Pajta-játék-tár eszközeivel hosszasan elidőztek a lányok. Pénteken, a város napjához kapcsolódó rendezvények első napján a nagymama lépett föl a belvárosban, úgyhogy már ott elkezdték a hétvégi programozást – hangsúlyozta. 

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!