Ugrás a tartalomra

Hegedűs Andrea: Utcákat, tereket, parkokat rendeztünk

minap.hu
Utoljára módosítva
2020. október 25. vasárnap 09:05
Az eltelt egy évet bemutató sorozatunkban Hegedűs Andrea, a Velünk a Város frakcióvezető-helyettese, a 3. számú választókerület önkormányzati képviselője összegezte az elvégzett munkát.
A volt műemlék gyógyszertár környékét is rendbe tették. Fotó: Mocsári László

Az 2019. októberi önkormányzati választás után az előző városvezetéstől örökölt súlyos pénzügyi helyzet, és az az egész világot sújtó pandémia miatt elkerülhetetlen volt csökkenteni a választókerületi pénzügyi alapokat, ami felülírta az önkormányzati képviselők éves feladattervét. A szűkös keret ellenére is számos fejlesztést sikerült megvalósítani a választókerületben, Martin-kertvárosban, Hejőcsabán, az Avason.
Martin-kertvárosban, a Templom téren mozgáskorlátozottak számára rámpát létesítettünk, elhárítottuk az okos zebra hibáit, járda- és burkolatjavítást végeztünk. Virágültetésre, parkrendezésre, fakivágásra is sor került, összességében sikerült megoldanunk a közterületek többszöri kaszálását, gyomirtását, a zöldhulladékok elszállítását.
Rendet tettünk a Soltész-Nagy Kálmán - Csabai kapu – Petneházy utcák által határolta városrészben is. A Farkas Jenő utca gondozatlan járdáit kitakarítottuk, a Lévay József utcában, Kinizsi utcában favágást, gallyazást végeztünk, szeméttárolókat helyeztünk ki. A Gizella utcában felszámoltuk az illegális szemétlerakót, a Petneházy úti Tagóvoda bejáratához új zúzalékos parkoló épült. A „Fogadj örökbe egy óvodaudvart!”. program keretében az óvoda 800 ezer forint támogatást kapott új köztéri játékok vásárlására. A Park utca 19-21. szám mögötti zöldterületeken a szabálytalan parkolás megszüntetése érdekében folyamatban van korlátok kihelyezése, a Dávid utcánál pedig gyalogos átkelőhely kiépítése.
Hejőcsabán a Sütő János utcai volt óvodaépületet részben felújítottuk - csak a tető cseréjére 10 millió forintot költöttünk - rendeztük külterületét is.  A volt műemlékgyógyszertár mellől elszállítottuk a megrongált padokat, virágkaspókat, a balesetveszélyes közúti korlátokat kicseréltük, a leamortizált pavilonokat elbontottuk. A Koboz utcai parkot is kicsinosítottuk, a betontörmeléket eltávolítottuk, a megrongált köztéri lánckorlátokat elbontottuk, rendeztük a parkot. A Szirma utcán a tehergépjárművek áthaladásának csökkentésére sebességkorlátozó és súlykorlátozó közlekedési táblákat helyeztünk ki.
Az Avason a Testvérvárosok 4-6 számnál rámpát alakítottunk ki, a meglévő lépcsősor kitöredezett lépcsősorait megjavítottuk, az utcában a nem EU-szabványos játékeszközöket eltávolítottuk, a homokozókat feltöltöttük, új padokat helyeztünk ki. A Középszer utca páratlan oldalán parkoló terveztetését finanszírozzuk, a Tapolcai elágazás buszmegállónál a hiányos korlátsort pótoltuk, az odavezető járdaszakaszt felújítottuk. A „Fogadj örökbe egy óvodaudvart!” című program keretében a Középszer utcai óvoda 800 ezer forint támogatást kapott új köztéri játékok vásárlására, társadalmi munkában megújultak a régi mászókák, és elszállítottuk az óvodaudvarán levő építési törmeléket.
Képviselői keretemből számos intézményt és kezdeményezést támogattam, csak néhányat említek. A Martin-kertvárosi Nyugdíjas Klub programjait, a Szilágyi Dezső Általános Iskola melletti fenyőfa díszkivilágítását, a Bárczay Alapítvány- Csabai disznótoros rendezvényét, a Miskolc Avas Judo Sport Egyesületet, a MESZEGYI Avasi Közösségi tér – Idősek Otthonát, a Középszer úti óvoda beltéri játékbútor vásárlását, Mikulásvonatozását. Humánpolitikai tanácsnokként különösen örülök a Fogadj örökbe egy óvodaudvart!” c. programunk sikerének. A vállalkozók, üzletemberek, és magánszemélyek felajánlásainak köszönhetően városunk óvodaudvarain levő játékeszközök cseréjére eddig három intézmény számra összesen 2 millió százezer forint támogatás érkezett.

 

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!