Ugrás a tartalomra

Hidakat bontott az árhullám Kárpátalján

minap.hu
Utoljára módosítva
2019. május 28. kedd 09:53
A többnapos esőzés miatt Kárpátalja megye hat járásának 25 településén keletkeztek károk, elsősorban a Borzsa, Ung és Latorca völgyében. Magyarországon jelenleg 376 km hosszban van árvízvédelmi készültség.
Áradás következtében megrongálódott híd Kárpátalján, a Volóci járásban található Kotlanfaluban - fotó: MTI

A kárpátaljai áradások következményeiről tájékozódott az ukrán elnök tanácsadója, miután a több napos esőzések miatt több folyó is kilépett medréből.

Magyarországon jelenleg 376 km hosszban van árvízvédelmi készültség elrendelve, ebből II. fokú készültség 215 km hosszban, I. fokú készültség pedig 161 km hosszban. 

Felső-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság területén Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében a Kraszna folyó mentén van II. fokú árvízvédelmi készültség elrendelve az elmúlt időszakban lehullott nagy mennyiségű csapadék miatt.

Közép-Tisza- vidéki Vízügyi Igazgatóság, illetve a Tiszántúli Vízügyi Igazgatóság területén Hajdó-Bihar és Jász-Nagykun-Szolnok megyében a Hortobágy-Berettyó mentén van II. fokú árvízvédelmi készültség. Békés, ill. Hajdú-Bihar megyében szintén I. fokó védekezés van érvényben.

Szegednél a Tisza 565 cm, elsőfokú készültség 650 cm-t meghaladó vízállásnál lép érvénybe, de tekintettel a folyó áradó tendenciájára már múlt hét péntektől lezárták a szegedi Huszár Mátyás rakpartot.

További hírek

Olvasnivaló