Ugrás a tartalomra

Hóviharok, tornádók tomboltak az amerikai középnyugaton és délen

MTI
Utoljára módosítva
2019. április 15. hétfő 10:40
Ítéletidő pusztított vasárnap az Egyesült Államok középnyugati és déli tagállamaiban, halálos áldozatokat követelő hóviharok és tornádók tomboltak.
Több száz család vesztette el otthonát az Egyesült Államok középső részén tomboló tornádó miatt | fotó: Ryan Phillips

A meteorológusok által életveszélyesnek minősített viharzóna a középnyugati államok mellett a keleti partot is sújtja. Az erős széllökésekhez sok helyütt nem sűrű hóesés, hanem özönvízszerű esőzés járul. A viharok, illetve a velük összefüggő balesetek a hétvégén legkevesebb hét halálos áldozatot követeltek. 

Texasban, Louisianában és Mississippiben a hét végén tizenegy tornádó söpört végig, ebben a három déli államban a megszokottnál is erősebb viharzóna mozog, több mint százezren maradtak áram nélkül. A Mississippi állambeli Hamilton városban alig maradt épségben épület. Phil Bryant, az állam kormányzója vasárnap rendkívüli állapotot hirdetett. 

A középnyugaton és a keleti parton, Kentuckyban, Észak- és Dél-Karolinában, Ohióban, Virginiában és a szövetségi fővárosban, Washingtonban tornádóriadót hirdettek hétfő délig. A georgiai Atlantától az amerikai fővároson keresztül New Yorkig esőzik. 

A hét végén Chicago két nemzetközi repülőterén csaknem ezer repülőjáratot töröltek, a még közlekedő járatok átlagosan negyvenperces késéssel indulnak, érkeznek. 

A meteorológusok előrejelzései szerint az erős viharok keddig nem csillapulnak.
 

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!