Ugrás a tartalomra

Igazolta a papírformát a DVTK HUNTHERM

dvtk.eu / minap.hu
Utoljára módosítva
2024. október 26. szombat 19:47
A csütörtöki Euroliga-mérkőzés után szombaton már a bajnokságban kellett pályára lépni, a 6. fordulóban az újonc Dávid Kornél Kosárlabda Akadémia érkezett a DVTK Arénába. Csapatunkon érződött a hétközi összecsapás hatása, azonban szívós csapatmunkával és Kaila Charles átlag feletti teljesítményével fokozatosan felőrölte ellenfelét és 59-48-ra megnyerte az összecsapást.
Horváth Csongor képgalériája

A magyar bajnoki mérkőzésekre négy idegenlégióst lehet nevezni, ezúttal Ana Tadić maradt ki a keretből. Csapatunk idegesen kezdte a találkozót, Laufer Gabriella révén a vendégek szerezték meg a vezetést, két perc alatt nem született újabb kosár, a 3. perc végén aztán Milica Jovanović második triplakísérlete már célba ért (3-2). Számos hiba után üdítően hatott Aho Nina remek asszisztja Kaila Charlesnak, aki nem is hibázta el a ziccert. A játékrész derekához közeledve előbb Lelik Réka, majd Aleksa Gulbe léptek pályára, KC pedig egy nagyszerű hármassal növelte pontjaink számát. Csapatunk ritmust váltott, Hegedűs duplájára Jovanović és Tyra válaszoltak, a DKKA stábja időt is kért, hogy megfékezze lendületünket (12-4). Ez rövidtávon hatott, valamelyest kiegyenlítettebbé vált a játék, a fehérváriaknál a frissen igazolt amerikai Strong és Drávecz szállították a pontokat, míg nálunk Gulbe szorgoskodott a palánk alatt (16-11).

Fél perc kellett Kányási Veronikának ahhoz, hogy bevágjon egy hárompontost a második negyed elején, majd két perc múlva csupaszív kapitányunk egy szemfüles duplát is behelyezett a vendégcsapat gyűrűjébe, ugyanakkor a látogatóink is felettébb ponterősek voltak ekkor, Hegedűs Janka a triplája után egy jó ütemű gólpasszt is kiosztott Laufernek. Ezzel egészen szorossá vált az eredmény, törvényszerű volt Völgyi Péter időkérése a 14. percben (21-20). Ami nem sikerült Laufernek, sikerült Strongnak, azaz két büntetődobással átvette a vezetést a Dávid Kornél KA. Továbbra is akadozott a játékunk, erősen meg kellett küzdeni minden egyes pontért. Kaila Charles állt a csapatunk élére ebben a nehéz periódusban, amerikai hátvédünk hat pontot vállalt zsinórban, Marisa hárompontosával azonban továbbra is tapadtak ránk az akadémisták (27-25). A szünet előtt a remek napot kifogó KC, aztán Réka szórtak egy-egy újabb triplát, miközben Marisa is jól célzott a festékből (33-27).

A második félidőt jobban kezdte a DKKA csapata, Marisa duplájára ugyan Lelik reagált, de aztán a klub névadójának, az NBA-ben éveket játszó Dávid Kornélnak a lánya, Dávid Mia szórt egy triplát a sarokból. A negyed derekához közeledve rákapcsoltunk, Charles és Nina duplái fehérvári időkérést eredményeztek (40-32). A folytatásban bő egy percig nem született újabb találat, a holtpontról Réka csodálatos hárompontosával mi lendültünk hamarabb tovább. A negyed vége felé jártunk, amikor Charles újabb duplája után úgy tűnt, sikerül tartósan tíz pont fölött tartani a különbséget, amelyet Maris csökkentett két büntetővel (47-36).

A záró negyedben mi kaptuk el jobban a rajtot, két perc alatt KC és Kányási vették be a vendégek gyűrűjét, majd ők ketten szerezték a következő pontjainkat is, míg hátul kitűnően védekeztünk. A kialakult húsz pontos differencia időkérésre késztette Kovács Dénest a 34. percben (56-36). A döntés helyesnek bizonyult, mert egyértelműen feljavult a fehérvári csapat játéka, ami egy 6-0-s szériában mutatkozott meg (56-42). A diósgyőri stáb is időt kért, a találkozóból hátra lévő két és fél percben Grigalauskytė is feliratkozott a pontszerzők közé, de a DKKA tízre csökkentette a hátrányát. A végeredményt Gulbe büntetője alakította ki, amellyel egál lett az utolsó játékrész, de a meccset végül, ha nehezen is, de mi nyertük meg (59-48).

Tippmix Női Kosárlabda NB I. A-csoport, 6. forduló

DVTK HUNTHERM - Dávid Kornél Kosárlabda Akadémia 59-48 (16-11, 17-16, 14-9, 12-12)

Miskolc, DVTK Aréna, 1000 néző. Játékvezetők: Pozsonyi László, Jankovics Viktor, Nepp László.
DVTK: Aho T. 2, Aho N. 3, Charles 22/6, Jovanović 5/3, Grigalauskytė 2. Csere: Lelik 9/6, Gulbe 6, Kányási 10/6, Fárbás, Miklós, Tenyér. Vezetőedző: Völgyi Péter.
DKKA: Marisa 13/, Dávid 5/3, Strong 9, Hegedűs 7/3, Laufer 8. Csere: Takács 4, Drávecz 2, Szűcs, Katona.

(dvtk.eu)

 

 

 

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!