Ugrás a tartalomra

Illegális gyorsulási versenyen razziáztak budapesti rendőrök

mti.hu
Utoljára módosítva
2019. április 14. vasárnap 20:26
Kilenc engedély nélkül átalakított autó forgalmi engedélyét vonták be a rendőrök szombatra virradó éjszaka egy újpesti illegális gyorsulási verseny helyszínén - közölték vasárnap.
Képünk csak illusztráció Forrás: youtube.com

A közlemény szerint a BRFK és a Nemzeti Közlekedési Hatóság munkatársai pénteken nem sokkal éjfél előtt zárták le az Ipari park és az Óceánárok utcát a Megyeri út és a Külső Váci út között. A másfél órán át tartó razzia során 53 autót ellenőriztek, a járműben lévők adatait is egyeztették. Az ellenőrzés kiterjedt a gépjárművek műszaki állapotára, vizsgálták, hogy az autók szerepelnek-e a körözési listán.

A kilenc bevont forgalmi engedélyű autó közül többnek a kipufogórendszerét alakították át, volt olyan is, amelyiknek a futóművét módosították. A szabálytalan kipufogórendszerrel üzemeltetett járművek "jelentős hanghatással zavarták a fővárosiak nyugalmát, pihenését" - írták a közleményben.

A razzia során a rendőrök két esetben forgalmi engedély hiánya miatt helyszíni bírságot szabtak ki, egy ember ellen a kötelező felelősségbiztosítás hiánya miatt tettek feljelentést.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

-
főleg a belváros