Ugrás a tartalomra

Ismét dübörög a Borangolás

minap.hu
Utoljára módosítva
2024. május 18. szombat 10:36
A város egyik legnépszerűbb fesztiválja idén először négy napon keresztül várja programokkal az érdeklődőket.
Avasi Borangolás 2024 - Juhász Ákos képgalériája

Fergeteges volt a hangulat az Avasi pincesorokon pénteken este, amikor is ismét birtokba vették az Avast a gasztronómia szerelmesei a tizenkettedik Borangolás apropóján. Ahogyan arról lapunk is írt, a rendezvény csütörtökön azzal a borversennyel kezdődött, amelyen kiválasztották Miskolc város borát, a népszerű program idén először négynapot át várja majd a látogatókat.

A főszerep  idén is a felhőtlen időtöltésé, de az Avasember kupa révén a sport is megjelenik, de kiemelt figyelmet kapnak a legszebb pincék, valamint a bórkóstolás és a társadalmi szerepvállalás is előtérbe kerül egy-egy programelemnek hála. Sőt, Hollywood Hills is helyet kap a sétányokon, idén ugyanis a legnagyobb világsztárok borait is a kínálatába vette a rendezvény: bár a szervezőknek „szívük csücskét jelentik a bükki borok”, de nem mondanak nemet az olyan hírességek nedűire, akik már beírták magukat a zene, a filmvilág vagy a sport történelmébe.

A jót ivók mellett a jót evőkre is számítanak a Borangoláson: egyfelől rengeteg miskolci vendéglátós települ ki az Avasra, de számos pincetulajdonos készül boraikhoz illő fogásokkal azok számára, akik megéheznének. Másrészt a szervezők idén is kijelöltek egy olyan támogatandó célt, ami érdemes a figyelemre: a Serbán Zsolt nevével feémjelzett MATINE-Magyarországi Tisztasági Nagykövet Egyesületet lehet támogatni majd egy étel, egy palack bor árával.

A részletes programokról ITT olvashat.

További hírek

Olvasnivaló