Ugrás a tartalomra

A járdák és lépcsők felújítása élvez most elsőbbséget a hármas ütemben

Tajthy Ákos
Utoljára módosítva
2021. június 10. csütörtök 09:55
Zöld, virágos, rendezett – nagyjából ezekkel a szavakkal szokták jellemezni az Avas harmadik ütemét, a 7-es számú önkormányzati választókerületet. Itt tartott bejárást kedden délután Veres Pál, Miskolc polgármestere.

Juhász Ákos képgalériája

A körzetben három területet jártak be: a Miskolci Avastetői Óvoda Leszih Andor úti Tagóvodáját, a Pattantyús utca egy szakaszát, valamint az egyik újszülött parkot.

- A Pattantyús utcán egy, a közelmúltban elkészült lépcső és járdafelújítást mutattam meg, ami nem véletlen, a lépcsők, járdák felújítására ugyanis sürgető a városrészben. A lakóépületek felépítése óta eltelt harmincöt-negyven évben a fák szépen megnőttek, ezzel együtt viszont a járdák, lépcsők elhasználódtak, a felújításukra és a korlátok pótlására a 2019-es önkormányzati választási kampányban ígéretet is tettem. Ez a munka tavaly el is kezdődött, és idén tavasszal is több területen folytatódott – mondta Fodor Zoltán önkormányzati képviselő.

Ahogyan arról korábban beszámoltunk, a munkálatok márciusban öt helyszínen - Pattantyús, a Jósika, a Hajós, a Leszih és a Mednyánszky utcák – indultak meg. Fodor Zoltán hozzátette, a beruházásokkal azóta elkészültek, a Jósika utcán pedig további, mintegy százharminc méteren újítják fel a leromlott állapotú járdát.

A Leszih úti óvodaépületben a közelmúltban ért véget egy uniós forrásból megvalósult energetikai fejlesztés, itt ezt mutatta be a képviselő a városvezetőnek. „Az újszülött parkot pedig azért tekintettük meg, mert nagyon nagy öröm számomra, hogy ezt a kezdeményezésemet ilyen örömmel fogadták a helyiek. 2019-ben már a nyolcadik ilyen parkot hoztuk létre, és az itt ültetett a fákra mindenki büszke. Ebből a szempontból egyébként idei év a járvány miatt kicsit rendhagyó lesz. Tavaly ugyanis a járvány miatt nem tudtunk közösségi rendezvényeket szervezni, ezért ősszel a kilencedik és a tizedik parkot is létrehozzuk majd, melyekben a jelenlegi állás szerint 117 fát fog elültetni a városrész közössége” – tette hozzá Fodor Zoltán.

Fotó: Juhász Ákos

Miskolc polgármestere fontosnak nevezte azt, hogy megismerje az összes városrész aktualitásait, ezért is szervezik meg a bejárást minden körzetben.

„Fodor Zoltán gyakorlatilag a hármas ütem örök képviselője, rekorder, ő az egyik, aki a városban a leghosszabb ideje ellátja ezeket a feladatokat. Úgy gondolom, hogy mindez látszik is a körzeten. Azoknak, akik negatív sztereotípiákkal érkeznek Miskolcra, az Avas hármas ütemét érdemes megmutatni: hogy milyen csodálatos környezetet lehet teremteni akár a panelházas lakótelepen is” – mondta Veres Pál, aki hozzátette: a járdák, lépcsősorok rendbetétele mindenképpen szükséges, azonban ezek kijavításával a városrész továbbra is szerethető, és ami fontosabb, élhető marad.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!