Ugrás a tartalomra

Járőrpárossal még közelebb a lakossághoz

minap.hu
Utoljára módosítva
2024. február 07. szerda 09:36
Az Avas városrész után a Győri kapuban is egy újabb közterület-felügyelő járőrpáros kezdte meg a szolgálatát hétfőn, amely rendszeres jelenléttel igyekszik hozzájárulni az Újgyőri főtér és a Malomszög utca közötti terület tisztaságának és közbiztonságának a javításához.
Fotók: MIŐR

Első szolgálati napjukon a MIŐR munkatársait Szabó Ferenc igazgatóval együtt a választókerület önkormányzati képviselője Simon Gábor is elkísérte egy bejárás erejéig, aki a közterület-felügyelőknek és a sajtó munkatársainak ismertette a saját, illetve a lakosságtól érkezett észrevételeit. Közölte, az egyik legfontosabb célkitűzés, hogy a Győri kapuban és környékén élők biztonságban éljenek. Az új intézkedés ezt szolgálja – tette közzé honlapján a Miskolci Önkormányzati Rendészet (MIŐR).

„Hétfőtől minden hétköznap és a hétvégék egy-egy napján járőrpáros teljesít szolgálatot, napi nyolc órában, a Győri kapuban. Ahogyan eddig is, mindent el fogok követni azért, hogy az itt élők biztonságban legyenek és biztonságban is érezzék magukat” – hangsúlyozta az önkormányzati képviselő, aki kiemelte, ez az új rendszer előrelépés még ahhoz a régi megoldáshoz képest is, amikor sheriffek járőröztek a területen egyedül. Most ketten vannak és egy sokkal hosszabb, egész munkaidős, napi nyolc órás intervallumban, különböző időbeosztásokban járják be az utcákat, köztereket, az Újgyőri főtértől a Szent Anna templomig, valamint az Andor utcától a Szinváig bezárólag. Ezzel azt is el szeretnék érni, hogy javuljon a kapcsolat az itt élők és a MIŐR munkatársai között. Ennek érdekében törekszenek arra, hogy lehetőleg állandó párosok legyenek, akiket megismernek az emberek. 
Simon Gábor megígérte, hogy folyamatosan figyelemmel kíséri a járőrpáros munkáját és bármilyen lakossági észrevételt közvetít feléjük, illetve a MIŐR illetékesei felé.  

Szabó Ferenc a MIŐR igazgatója hozzátette: „a közterület-felügyelők szolgálatszervezésénél ügyeltünk arra is, hogy járőreink mind a hétköznapi-, mind pedig a hétvégi feladatellátás során láthatóak, elérhetőek és megszólíthatóak legyenek, ezzel is tovább erősítve az intézményünk és a lakosság közötti együttműködést.”

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!