Ugrás a tartalomra

A jegypénztárhoz hajt a tatár

Miskolc Tv - minap.hu
Utoljára módosítva
2023. július 04. kedd 20:16
Csaknem elfogytak a jegyek a Miskolci Nemzeti Színház augusztusi jubielumi előadására.

A Tatárok Magyarországban című darabbal nyitotta meg kapuit 200 éve a kőszínház. Az alapítók emléke előtt tisztelegve ugyan ezt a színdarabot mutatja be a társulat Szőcs Artur rendezésében. Pénteken az egész társulat jelenlétével, a Nagyszínházban zárta 199. évadát a Miskolci Nemzeti Színház, ami nem csak a nézőknek, a színészeknek is emlékezetes volt.

- Nyilván egy csomó nehézséggel, rezsifrásszal, betegséggel, pandémiával, de töretlen hittel és hihetetlen erővel végigcsináltuk ezt az egészet - nyilatkozott a Miskolc Tv stábjának az évadzárón Fandl Ferenc színművész. - Nagyon-nagyon meg kell köszönnünk, a miskolci közönség támogatását és segítségét, nem feledkezhetünk el a Színházbarátok Egyesületéről, akik szintén nagyon sokat segítettek nekünk. Színészként megélni, hogy minden este tele van a nézőtér, az meg valami hihetetlen dolog, úgyhogy én csak a köszönet hangján tudok szólni mindenkinek.

Jövőre már a 200. évadot ünneplik. Augusztus 24-én, különleges díszelőadással nyitják meg az évadot: a Tatárok Magyarországban az a darab, amivel 200 évvel ezelőtt, augusztus 24-én nyitotta meg kapuit a kőszínház. Erre a napra a bemutató mellett kiállítást, könyvbemutatót és ünnepi koncertet is terveznek.

- Most láttuk, és még mindig a hatása alatt vagyunk a Tatárok Magyarországban díszbemutató főpróbáját. Én azt gondolom, hogy ezt mindenkinek látnia kell. Ezek mellett olyan előadásaink lesznek, ami nagyon-nagyon mélyen Miskolcról szólnak - mondta a kameráknak Béres Attila színházigazgató.

Az előadásra a jegyek már csaknem elfogytak. A színház augusztusban újra megnyitja a helyváltás lehetőségét a nyitódarabra. Így aki lemaradt, annak még van esélye megváltani jegyét. 

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!