Ugrás a tartalomra

A jövő héten is folytatódik a záporos-zivataros időjárás

minap.hu
Utoljára módosítva
2024. június 09. vasárnap 17:49
Hétfőn az erőteljes gomolyfelhő-képződés és fátyolfelhőzet mellett szaharai por is lesz felettünk, mely jobban szűrheti a napsütést.

Vasárnap a gomoly- és fátyolfelhők mellett még többórás napsütés valószínű, emellett a szaharai eredetű por is szűrheti a nap fényét. Északnyugatra záporok, akár heves zivatarok érkezhetnek. Éjjel felhős időre számíthatunk több helyen - nagyobb számban az ország északi felén - záporral, zivatarral. Helyenként heves zivatarok is lehetnek.
   
Hétfőn az erőteljes gomolyfelhő-képződés és fátyolfelhőzet mellett szaharai por is lesz felettünk, mely jobban szűrheti a napsütést. Többfelé, több hullámban pattanhatnak ki csapadékgócok, emiatt lokálisan nagy mennyiség lehullhat. Főként északkeleten, keleten heves zivatarok is kialakulhatnak, melyeket felhőszakadás, akár nagyobb méretű jégeső, erős, viharos széllökés kísérhet!
   
A szél napközben időnként megélénkül, hétfőn a Kisalföldön zivataroktól függetlenül is megerősödik. A minimum-hőmérséklet általában 16 és 21 fok között valószínű, ennél helyenként hűvösebb is lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 27 és 32 fok között valószínű, de az északi, északnyugati tájakon ennél néhány fokkal hűvösebb lehet.

További hírek

Olvasnivaló