Ugrás a tartalomra

Június 8-9-én Fonó! Egy fesztivál az egész családnak

minap.hu
Utoljára módosítva
2019. május 31. péntek 11:43
Rúzsa Magdi, Kowalsky meg a Vega, akusztikus koncertek, gasztronómiai finomságok, szalmabála labirintus, falusi „utcácska”, fényfestés és a népszerű Fonó liget várja mindazokat, akik egy nyár eleji kikapcsolódásra vágynak történelmi környezetben, könnyed programokkal. Az idei Fonó Miskolc legnagyobb családi fesztiválja lesz.
Fotó: Beregi László

Érdemes már délután kilátogatni, hiszen az esti nagykoncertek előtt a Vásártér egy hangulatos, lüktető, nyüzsgő helyszínné változik, amely ingyenesen látogatható. A Fonó ligetben együtt lazíthat gyermek és felnőtt, miközben bükki borokat kortyol, elnyújtózhat a babzsák fotelekben vagy megpihenhet a szalmabálákon. A vásártéri színpadon egymást váltják a zenekarok a latin zenétől a rockon keresztül a pop és fúvós zenekarig. Itt lesz a Purga, a SunCity Brass, a Magidom valamint Dánielfy Gergő és az Utazók is.

A gyerekek itt biztosan elfelejtik az okostelefonjukat, amíg kitalálnak a szalmabála labirintusból, vagy a szekrényjátékokkal próbálják ki ügyességüket, ahol angyalokkal és ördögökkel is találkozhatnak. Kiülhetnek a pletyka padra a falusi „utcácskában”, ahol Magyarország hét régiójának egy-egy jellegzetes házoromzata csaknem életnagyságban jelenik meg.

Szombat este Magyarország egyik legkarizmatikusabb énekesnője, a „kishegyesi díva” szórakoztatja a közönséget. Rúzsa Magdi egészen biztos, hogy ezen az estén is elvarázsolja a publikumot. Vasárnap érkezik a „zsivány pop” legjelesebb hazai képviselője a Kowalsky meg a Vega. Átütő szövegekből, fülbemászó dallamokból és színpadi energiából ezen az estén sem lesz hiány! A nagykoncertek után pedig LuiBig várja a legkitartóbb bulizókat after partyval.

A napijegy várbelépésre is jogosít, így az ide érkezők, lovagok és udvarhölgyek kíséretében ismerhetik meg a királynék várát. Az estéket pedig fényfestés teszi felejthetetlenné: sötétedés után páratlan, egyedi hangulatú motívumok elevenednek meg a Diósgyőri vár falain.

FONÓ

Diósgyőri vár - Lovagi Tornák Tere

2019. Június 8-9.

 

JÚNIUS 8. SZOMBAT

15:00 Táncház a "Táncházzenei átörökítés Miskolcon" projekt növendékeivel és tanáraival- Vásártér

16:30 Vahúr csodát lát – Vásártér

18:00 Purga (akusztik) – Vásártér

19:30 SunCity Brass – Vásártér

21:00 Rúzsa Magdi – Lovagi Tornák Tere

22:30 LuiBig - Vásártér

 

JÚNIUS 9. VASÁRNAP

14:30 Latin Projekt - Vásártér

16:00 Magidom – Vásártér

17:30 Zsani és Máté (akusztik) – Vásártér

19:00 Dánielfy Gergő és az Utazók – Vásártér

20:00 Fatal Error – Lovagi Tornák Tere

21:30 Kowalsky meg a Vega – Lovagi Tornák Tere

23:00 LuiBig – Vásártér

 

Folyamatos programok a Diósgyőri várban:

09:00-18:00 Tárlatvezetéssel egybekötött várlátogatás,

sötétedéstől fényfestés

 

Folyamatos családi programok a Vásártéren:

Fonó Liget, szekrényjátékok, falusi „utcácska”, szalmabála-labirintus, gasztronómia

 

További részletek: ww.diosgyorivar.hu

 

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!